foto1
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha presidit aquest dimarts a Igualada l’acte de presentació de l’estudi de retorn econòmic i social de la inversió en el Programa de suport a l’autonomia de la llar de la Fundació Privada Àuria (FAP). Aquest estudi mesura l’impacte social, ambiental i econòmic del Programa de suport a l’autonomia a la llar que desenvolupa l’entitat i que té com a objectiu donar suport a aquelles persones amb discapacitat que volen viure soles, en parella o amb altres persones.
 
L’estudi conclou que per cada euro invertit en el programa, hi ha un retorn a la societat de 3,71 euros en beneficis econòmics i socials.
 
La consellera Neus Munté ha ressaltat la importància de donar a conèixer estudis com aquests “per avançar en la planificació de polítiques socials i conèixer els resultats de la seva aplicació”. “És molt bo que tot això es conegui, que es discuteixi i que s’analitzi perquè tot plegat ens ajuda a aprendre i poder millorar els nostres serveis socials i atendre millor a les persones”, ha dit la consellera.
 
L’estudi també analitza els beneficis no quantificables econòmicament que el Programa de suport a l’autonomia a la llar té en l’entorn i els mateixos usuaris, ja que els permet ser més autònoms, millorant el seu benestar físic i emocional.
 
En aquest sentit, la consellera ha destacat la necessitat de continuar avançant en la promoció de l’autonomia personal de les persones amb discapacitat. “Per això, volem donar un tomb a l’actual Llei de la dependència i crear una normativa pròpia que aposti de manera decidida per l’autonomia personal”, ha afirmat Neus Munté.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha explicat que “la futura llei estarà basada en la proximitat i el territori per tal que la persona sigui el centre de les intervencions”. Munté ha dit que serà una norma de caràcter transversal i que aglutinarà totes les matèries que incideixen en l’autonomia personal: serveis socials, sanitat, educació, inserció laboral, habitatge i accessibilitat. 
 
La consellera també ha explicat que actualment ja es disposa d’un primer esborrany de les bases d’aquesta nova llei i, properament, se sotmetrà a un procés participatiu amb grups parlamentaris, entitats, associacions i agents socials, entre altres.
 
Visita a la Fundació Privada Àuria
Prèviament a la presentació de l’estudi, la consellera Munté ha visitat les instal·lacions de la Fundació Privada Àuria i s’ha reunit amb els seus responsables.
 
La Fundació Privada Àuria disposa d’un equip format per un centenar de professionals i atén més de 400 persones amb discapacitat a través dels seus diversos serveis. Entre d’altres, l’entitat ofereix acolliment residencial, servei d’atenció diürna, atenció especialitzada i de suport a l’autonomia de la llar.

1  

Imatges

Imatge de la visita a la Fundació Privada Àuria

Imatge de la visita a la Fundació Privada Àuria 1208