• El conseller assegura que “amb decisions unilaterals per part de treballadors i empresa continuarem empatant, i això no contribueix a que Panrico se salvi”
 
  • Puig reivindica la proposta del Govern per solucionar el conflicte, que passa perquè “l’empresa renunciï a plantejaments de màxims, es retirin els litigis judicials i els treballadors votin si continuen en vaga”
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha retret avui a l’empresa Panrico la presentació d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) fora del marc negociador amb els treballadors impulsat per la Generalitat durant les últimes setmanes. Puig ha assegurat que “amb decisions unilaterals per part dels treballadors, que mantenen la vaga, i per part de l’empresa, presentant ara un nou Expedient a l’administració, continuarem empatant, i això no contribueix a que Panrico se salvi”.
 
Partint de la premissa que la planta de Santa Perpètua té mercat, el conseller ha precisat que “només des de la negociació es podrà salvar”. En aquest context, Felip Puig ha reivindicat avui la proposta del Govern per arribar a una solució del conflicte acordada entre les parts, que passa, entre d’altres coses, perquè “l’empresa renunciï als seus plantejaments màxims, es retirin litigis judicials i que tots els i cadascun dels treballadors de Panrico puguin decidir lliurement i democràtica si continuen o no amb la vaga”.
 
Amb tot, Puig ha expressat el desig del Govern que “en lloc de decisions unilaterals, treballadors i empresa arribin a un plantejament compartit i a un punt de trobada”. En aquest sentit, el conseller ha demanat a ambdues parts que mantinguin la seva bona voluntat per assumir “sacrificis”. 
 
Panrico ha presentat avui un ERTO després de la reunió de dilluns passat entre treballadors, empresa i Generalitat. En aquesta trobada es va convenir que ambdues parts reflexionessin sobre les seves posicions: els treballadors sobre la conveniència de mantenir la vaga i l’empresa sobre la possibilitat de plantejar un Expedient Temporal per recuperar progressivament l’activitat de la factoria. La decisió de l’empresa arriba, però, unilateralment, quan la voluntat era que, abans de fer res, ambdues parts compartissin la seva visió en una reunió, de nou convocada per la Generalitat, el proper divendres a les 11 del matí.