El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui la presentació del Sailfish Half Triatló de Berga, que celebrarà la seva quarta edició el proper 14 de setembre consolidada com una cita de referència al nostre país pel prestigi a nivell esportiu i organitzatiu i l’impacte econòmic que té en el territori.
sge
Foto: Jordi López
En l’acte, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, Ivan Tibau ha estat acompanyat per Juli Gendrau, alcalde de Berga; Josep Salom, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona; Jaime Gil, director de Serveis Especials del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques); Moises Gangolells, director tècnic de Dual Grups, i Richard Calle, guanyador Sailfish Half Triatló 2013. També hi ha assistit el president de la Federació Catalana de Triatló, Jesús Luis Andreu.
 
L’objectiu en l’edició 2014 és posicionar aquest esdeveniment com una competició obligatòria en el calendari català de triatló de mitjana distància i anar creixent per guanyar projecció internacional, ha explicat Gangolells Per això, l’organització ha esmerçat esforços per oferir les millors condicions de competició als triatletes (s’arribarà als 700 inscrits), alguns d’ells estrangers, que hauran d’afrontar 1.9km de natació (al Pantà de la Baells), 90km de bicicleta (per la comarca) i 21km de cursa a peu (itinerari urbà per dins de la ciutat de Berga).
 
La prova, que pràcticament tanca el calendari de triatlons abans de l’arribada del fred, té un gran impacte econòmic en el territori. Un estudi xifra en 206.154 euros els ingressos al Berguedà generats pel triatló en l’edició de l’any passat, calculant que cada inscrit va gastar-se una mitjana de 308,65 euros a la comarca. Dual Grups serà l’empresa executora del Sailfish Half Triatló, que es portarà terme amb el suport del Club Triatló Berga, l’Ajuntament de Berga i sota el paraigües de la Federació Catalana de Triatló.
 
El secretari general de l’Esport ha subratllat el protagonisme que el triatló està experimentant a Catalunya, “un boom controlat, mesurat i que porta molts beneficis, ja que fomenta la pràctica esportiva entre la població i ajuda a dinamitzar econòmicament els escenaris de la competició”. Segons Ivan Tibau, el Sailfish Berga promou turísticament la zona, amb les repercussions positives que implica pel sector hoteler, de restauració i comerços.
 
“Berga i triatló formen un binomi reconegut en el calendari d’aquest esport, gràcies a l’aposta que fa la ciutat per la promoció de l’esport i el suport que dóna a una prova de referència al nostre país”, ha afegit. Per la seva banda, Juli Gendrau ha recalcat que la competició “dóna prestigi al territori perquè sigui conegut”.      
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi López)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi López) 180