Drets Socials

FiraGran

Neus Munté destaca que FiraGran projecta una imatge activa i compromesa de la gent gran

query_builder   5 juny 2014 13:16

event_note Nota de premsa

Neus Munté destaca que FiraGran projecta una imatge activa i compromesa de la gent gran

Durant la primera jornada del Saló de la Gent Gran de Catalunya també s'han lliurat els Premis FiraGran, que enguany han reconegut la tasca, entre d'altres, del president Jordi Pujol
firagran
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest matí la XVI edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya FiraGran 2014, que se celebra fins el 8 de juny a les Drassanes Reials de Barcelona. L’han acompanyada la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; la vicepresidenta segona i delegada de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el director de FiraGran, Juli Simó, i el director general del Grup Mémora, Juan Jesús Domingo.
 
La preocupació per la gent gran, el seu benestar, desenvolupament i les problemàtiques associades, com la dependència, són els eixos vertebradors d’aquesta fira, que suposa un punt de trobada entre la gent gran i les institucions, entitats i empreses que en volen millorar la qualitat de vida.
 
Durant les quatre jornades de FiraGran es realitzen de forma continuada activitats i tallers organitzats pel propi col·lectiu de gent gran en col·laboració amb empreses i administracions que treballen per oferir els seus serveis a aquest sector de la societat. Aquestes activitats se centren en temàtiques com ara nutrició i alimentació, noves tecnologies, salut, cultura formació i oci, serveis socials, consum o esport.
 
Durant la seva intervenció la consellera ha destacat que “FiraGran s’ha convertit en l’aparador des del qual persones, entitats i professionals relacionats amb la gent gran han projectat als ulls de la societat la imatge d’unes persones grans actives i compromeses, que sense complexos treballen arreu pel benestar específic de la gent gran, però també de les seves comunitats i de la societat en general”.
 
La consellera Munté ha aprofitat el context del Saló de la Gent Gran de Catalunya per explicar que “enguany estem celebrant el 7è Congrés de la Gent Gran de Catalunya, una ocasió única per analitzar conjuntament les diverses realitats que trobem dins el col·lectiu. El congrés serveix per obrir el debat social i perfilar la línia de treball que cal seguir per analitzar les principals problemàtiques i inquietuds i donar resposta a les necessitats a curt i mig termini de la gent gran. Les ponències, les conclusions i el manifest de cada edició serveixen per marcar l'agenda política en la matèria durant els quatre anys posteriors”.
 
El Departament de Benestar Social i Família torna a ser present a FiraGran amb un estand on enguany es pot trobar informació del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya, l’Any Internacional de la Família o el Programa de maltractaments a la gent gran. A més, el Departament organitza els dies 6 i 7 el VI Festival de Corals de Gent Gran de Catalunya en què participaran 27 corals.
 
Els Departaments d’Interior i Salut, així com l’Agència Catalana del Consum ofereixen també activitats i xerrades adreçades a la gent gran i els seus familiars i cuidadors.
 
Interior participa a FiraGran per proporcionar consells dins l’àmbit de la prevenció i la seguretat, oferint conferències i altres activitats que ajuden les persones grans del nostre país a poder mantenir la seva qualitat de vida. Enguany s’oferiran les ponències següents: Com evitar l’engany, Consells de seguretat per evitar els maltractaments, Consells per evitar i prevenir accidents a la llar, A casa, preparats per a una emergència, Fes-te notar. Reflectors i vianants, La gent gran, un exemple a la platja i Els socorristes i els equips de salut ens donen consells a la platja.
 
Per la seva banda, el Departament de Salut organitza divendres 6 la jornada Els hàbits alimentaris de la gent gran des d’una perspectiva professional, en què es tractaran temes com l’envelliment i les alteracions que comporta en l’alimentació, o la relació entre nutrició i dependència.
 
L’Agència Catalana de Consum emet el programa de ràdio Consum respon i organitza el taller Consells i lletres petites del consum.
 
 
Premis FiraGran 2014
 
Després de visitar la fira, la consellera també ha participat en el lliurament dels Premis FiraGran 2014. Aquests guardons tenen el doble objectiu de mostrar al conjunt de la societat el valor i les aportacions de la gent gran activa i donar a conèixer les entitats i persones que treballen per millorar la qualitat de vida d’aquest sector de la població. En el decurs del lliurament, Neus Munté ha afirmat que “aquests premis no es donen per ser persones grans, sinó per ser grans persones”.
 
Enguany han resultat guardonats el president Jordi Pujol, Maria Assumpció Balaguer (actriu), Rosa Maria Calaf (periodista), Sebastià Salvadó (pilot i president del Reial Automòbil Club de Catalunya), Rosa Giner (fundadora i presidenta d’Afabaix) i l’Institut de l’Envelliment - UAB.

1  

Imatges

La consellera Munté amb els premiats

La consellera Munté amb els premiats 1511

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia