FOTO WEB
Un moment de la compareixença.
 
 
El director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, va comparèixer ahir, davant de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per exposar la situació del sector de la pesca i els afers marítims.
 
Durant la seva intervenció, el Director General va informar sobre les línies prioritàries del Departament en aquest àmbit. Va parlar del propi sector pesquer, dels seus representants, del sector aqüícola, del sector comercial, dels centres d’immersió, de les acadèmies nàutiques així com de les activitats d’esbarjo com la pesca recreativa.
 
Va reclamar el diàleg i col·laboració que s’ha establert entre les parts implicades i de l’adequació de les noves estructures de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims a les seves necessitats.
 
El director va fer referència al diàleg mantingut entre l’Estat, les CCAA i Europa amb nous projectes i oportunitats tenint en compte tots els agents implicats. També va informar en relació amb projectes, reglamentacions, FEMP (Fons Europeu Marítim i de la Pesca) i als criteris establerts per a la Política Pesquera Comuna (PPC) i la defensa que s’ha fet des de la Direcció General perquè es tingui en compte la singularitat de la Mediterrània.
 
A la part final el director va exposar l’aplicació de la metodologia DAFO que ha ajudat i ajudarà a definir possibles escenaris del futur en el món de la pesca, finalitzant la seva exposició amb el projecte Blaucat encara en curs.
 
Durant la intervenció dels grups parlamentaris aquests van exposar les seves consultes i reflexions preguntant temes de descarts, de l’Escola Nàuticopesquera, de sistemes de comercialització, competències, de la flota a Catalunya, sobre aqüicultura, sobre prospeccions sísmiques, etiquetatge, traçabilitat i altres. Sobre els quals el Director General al seu torn ha respost  àmpliament.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la compareixença.

Imatge de la compareixença.
JPG | 43