Lliurament Premis Once
El president Mas amb els guanyadors dels Premis Solidaris Once Catalunya

 


•    El cap de l’Executiu ha lliurat aquest vespre els Premis Solidaris Once Catalunya 2014


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre que “estem en un país i una societat molt capacitats per afrontar els problemes, posar-hi la cara i tirar endavant”, malgrat, ha dit, “l’entorn difícil i costerut”. El cap del Govern ha atribuït aquest esforç “a la col·laboració intensa i el compromís decidit de persones i entitats a favor de la justícia social”, com és el cas de l’ONCE, ha subratllat, que “ha fet realitat els seus projectes i somnis fundacionals amb accions exemplars”.

Artur Mas ha adreçat aquestes paraules als assistents a l’acte de lliurament dels Premis Solidaris Once Catalunya 2014, que s’ha celebrat aquest vespre a l’Auditori Once, a Barcelona. Aquests guardons reconeixen i premien aquelles persones, entitats, institucions i mitjans de comunicació que realitzen una labor solidària en el seu entorn d’influència i procuren la inclusió social, la normalització i l’autonomia personal, entre altres valors.

El cap de l’Executiu ha qualificat de “petit tresor” el sentiment de solidaritat que impregna la societat catalana, i ha reclamat que “es prengui consciència d’aquest sentiment profund, que no tots els països tenen”, perquè, ha assenyalat, “és gràcies a aquest sentit de solidaritat que s’estan aguantant bona part de les dificultats del nostre país, i l’hem de cuidar tot el que puguem, i això estem intentant amb totes les limitacions que tenim”.
 
En aquesta línia, el president de la Generalitat ha recordat que l’Once és “una organització fonamentada en els serveis, que va tenir la iniciativa de crear la seva Fundació i ocupar-se de persones que tenen altres tipus de discapacitats que no és la vista”, i, a més, ho ha fet sent “referent i pionera en molts serveis”.

A l’acte de lliurament, hi han assistit també el president de l’ONCE, Miquel Carballeda, i el president, el delegat i la vicepresidenta d’ONCE Catalunya, Enric Botí, Xavier Grau i Teresa Palahí, respectivament. També hi ha participat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que ha estat l’encarregada de recollir el Premi atorgat al projecte d’inclusió Apropa Cultura, que duen a terme diverses institucions catalanes. El president Mas ha lliurat el premi a la persona, que ha estat per a Mercè Riera, fundadora d'El Xiprer.

5 categories de Premis

Els Premis Solidaris Once Catalunya 2014 han distingit enguany les següent persones i entitats:

-Ràdio Nikosia, com a programa, article o projecte de comunicació que ha destacat per ocupar-se d’esdeveniments d’especial transcendència en qualsevol matèria d’interès social.

-Associació Alba, com a institució, organització, entitat o ONG que ha destacat per la seva sensibilitat social durant l’any passat o per la seva trajectòria en pro dels drets socials dels més desfavorits.

-Fundació Cassià Just/Cuina Justa, com a empresa de l’Economia Social, que ha contribuït de manera significativa a la promoció i inclusió laboral d’aquelles persones en risc d’exclusió.

-Mercè Riera, fundadora del centre El Xiprer, distingida com a millor persona física de Catalunya, per la seva llarga trajectòria i dedicació solidària a tots aquells col·lectius que lluiten per guanyar-se un lloc a la societat.  

-Apropa Cultura, programa que desenvolupa el Departament de Benestar Social i Família, amb el suport del Departament de Cultura, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, i la Fundació de la Caixa, guardonat amb el premi a l’Estament de l’Administració Pública per desenvolupar projectes continuats dins els camps de la prevenció, la discapacitat, la rehabilitació, la inclusió, l’accessibilitat universal i la supressió de barreres físiques i mentals.


2  

Imatges

Foto amb els guanyadors

Foto amb els guanyadors 1820

El president amb Mercè Riera

El president amb Mercè Riera 884