Empresa i Treball

La Transpyr es consolida com a principal prova de mountain bike del Sud d'Europa i referent internacional en cicloturisme

query_builder   6 juny 2014 13:28

event_note Nota de premsa

La Transpyr es consolida com a principal prova de mountain bike del Sud d'Europa i referent internacional en cicloturisme

D'esq a dreta, el dir de l'ACT, Xavier Espasa, el sec gral de l'Esport, Ivan Tibau, el conseller Puig, el dir de la prova, Oriol Sallent, i l'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras
 
·        El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, juntament amb el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui la presentació oficial de la prova ciclista Transpyr 2014.
 
·        Transpyr, que enguany se celebra del 29 de juny al 5 de juliol i que uneix Roses i Hondarribia en 7 etapes, s’ha consolidat com una de les més exigents de mountain bike del món i un referent en cicloturisme i turisme actiu.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig,  ha presentat avui la ruta ciclista Transpyr 2014. Acompanyat del secretari general d’Esport, Ivan Tibau, i del director adjunt de la prova, Oriol Sallent, el conseller Puig ha presidit la presentació oficial de la cinquena edició de la prova, que se començarà el proper 29 de juny a Roses, i finalitzarà el 5 de juliol a Hondarribia.
 
L’acte ha comptat també amb la presència del director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, del president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Bochaca i de l’alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, en representació dels municipis que acullen la Transpyr, així com de representants del principals patrocinadors.
 
En el marc de la presentació, el conseller Puig ha destacat la importància de la prova tant des del punt de vista esportiu com de promoció turística. En aquest sentit, Puig ha assenyalat que “en només cinc edicions Transpyr s’ha consolidat com una de les proves més prestigioses de la seva categoria, possiblement la més important del Sud d’Europa, i cada cop amb més ressò internacional”.
 
Així mateix, el conseller Puig també ha volgut destacar que Transpyr ofereix una “immillorable oportunitat pel turisme experiencial”. Puig ha recordat que “les ofertes turístiques que triomfen són les que les generen experiències, les que tenen capacitat de commoure i no només per l’economia, sinó també per les passions, i Transpyr ho identifica”.
De la seva banda, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau ha assenyalat que Transpyr és “un exemple per crear experiències als amants de l’esport”  i ha volgut reconèixer l’aportació que representa per “fer créixer el ciclisme de casa nostra i projectar Catalunya com un país esportiu de primer nivell”.
 
Així mateix, el director de la prova, Oriol Sallent, ha agraït el suport institucional, tant de la Generalitat com dels municipis participants i dels patrocinadors. Sallent ha assegurat que “hem assolit una xifra rècord d’inscripcions, amb un notable increment de la participació femenina”, i ha avançat que la intenció de cara al futur és “internacionalitzar la prova” i en la propera edició incloure una prova única, dins la Transpyr, per potenciar els Pirineus catalans.
 
 
Transpyr 2014
 
Transpyr, també coneguda com a Travessa Dos Mars, és una prova per a bicicletes tot terreny (mountain bikes) que uneix Catalunya i Euskadi, que transcorre pel vessant sud dels Pirineus. La ruta compta amb un recorregut de més de 800 quilòmetres estructurat en 7 etapes i  uns 18.000 metres de desnivell acumulat. L’itinerari comença a Roses, amb etapes a Camprodon, la Seu d’Urgell, El Pont de Suert, Aínsa, Jaca, Roncesvalles i finalitza a Hondarribia.
 
Enguany, a més de la cinquena edició de la tradicional prova per a mountain bike, se celebra en paral·lel la segona edició de la Transpyr Road, pensada per a bicicleta de carretera, i que transcorre per vies poc transitades amb tot tipus de de paviment i trams d’especial dificultat amb asfalt deteriorat i grava. Té sortida a Cadaqués i final a Hondarribia, compartint la resta de punts d’etapa amb la versió de muntanya de la prova.
 
Des de la primera edició, Transpyr ha crescut en importància i repercussió: dels 85 participants inscrits al 2010, s’ha arribat als 360 al 2014. Així mateix, destaca la creixent internacionalització de la prova, ja que està prevista la participació de ciclistes de 24 països diferents, que representen prop del 50% dels inscrits.
 
Transpyr està considerada com una de les cinc proves de mountain Bike més exigents del món, juntament amb la Cape Epic (Àfrica), la Transalp (Alemanya/Itàlia) o la Ruta dels Conquistadors (Costa Rica).  
 
 
 
Turisme Actiu i Turisme Esportiu a Catalunya
 
Catalunya compta amb una àmplia oferta de rutes per a BTT (bicicletes tot terreny o mountain bikes), en el marc d’un projecte pioner impulsat per la Generalitat fa prop de vint anys. Actualment, existeixen 18 centres BTT arreu de Catalunya que ofereixen 306 rutes i més de 6.400 quilòmetres senyalitzats amb diferents nivells de dificultat.
 
Així mateix, Catalunya té una important tradició esportiva com evidencien els múltiples campionats internacionals de diferents disciplines que acull anualment. Des del vessant turístic, aquest potencial s’ha materialitzat en el segell d’especialització de Turisme Esportiu. La certificació de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) és un reconeixement que atorga la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de Turisme, als municipis que es distingeix per una oferta de recursos i serveis d’alta qualitat especialment pensada per un turisme amb inquietuds esportives.
 
Actualment, l’Agència Catalana de Turisme té certificades 13 Destinacions de Turisme Esportiu: 4 a la Costa Brava (Banyoles-Pla de l’Estany, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Lloret de Mar, i Blanes), 3 a la Costa Barcelona  (Santa Susanna, Calella i Castelldefels), 2 a la Costa Daurada (Cambrils i Salou), 1 a Terres de l’Ebre (Amposta) i 3 als Pirineus (Sort, la Seu d’Urgell i Val d’Aran).
 
Més info a: www.transpyr.com
 
Vídeos a http://bit.ly/SeXPIE
 

3  

Fitxers adjunts

D'esq a dreta, el dir d'ACT, Xavier Espasa, el sec gral d'Esport, Ivan Tibau, el conseller Puig, el dir de la prova, Oriol Sallent i l'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras

D'esq a dreta, el dir d'ACT, Xavier Espasa, el sec gral d'Esport, Ivan Tibau, el conseller Puig, el dir de la prova, Oriol Sallent i l'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras
JPG | 1293

D'esq a dreta, el dir de Transpyr, Oriol Sallent, el conseller Puig i el sec gral de l'Esport, Ivan Tibau

D'esq a dreta, el dir de Transpyr, Oriol Sallent, el conseller Puig i el sec gral de l'Esport, Ivan Tibau
JPG | 1383

Dossier Transpyr

Dossier Transpyr
PDF | 908

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia