ContactaEN
Sala de premsa
Sales de premsa dels departaments
event_note Nota de premsa

Impuls a la millora de la qualitat del vi en la zona d'expansió vitícola de la DO Costers del Segre

FOTO WEB
Un moment de les visites.
 
Domènec Vila visita les inversions en cellers per a la millora de la qualitat del vi en el marc de del Programa de suport al sector vitícola finançat pel FEAGA
 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, així com del vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà i alcalde d'Isona i Conca Dellà, Constantí Aranda, va visitar, divendres, diferents cellers situats a la zona del Pallars, una zona d’expansió vitícola de la Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre.
 
Tradicionalment, aquestes zones de mitja muntanya ja s’havien destinat al cultiu de la vinya i ara estan tornant a l’expressió del seu potencial i tradició a aquest cultiu amb una millora de la qualitat dels seus vins.
 
El sector vitícola té un gran potencial i la DO Costers del Segre un gran recorregut en les zones de mitja muntanya com es el cas del Pallars. En aquest sentit, els dos cellers visitats, Mas Garcia Muret i el Celler Terrer de Figuerola, han realitzat inversions per tal de millorar la qualitat dels seus vins.
 
Aquestes inversions s’han dut a terme en el marc del Programa de suport al sector vitivinícola pel anys 2014-2018, finançat íntegrament pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), amb l’objectiu d’apostar per estructures de transformació i comercialització adaptades als nous reptes dels mercats, la qualitat un d’ells. Es tracta d’una nova línia d’ajut dirigida a les inversions en el sector del vi, en el marc de l’esmentat Programa.
 
Els ajuts que preveu aquesta línia, són de 224 milions d’euros per a tot el període i a repartir entre totes les comunitats autònomes de l’Estat. La participació financera de la Unió Europea (UE) no pot superar el límit del 40% de les despeses auxiliables en el cas de PIMES, i del 20% en la resta de beneficiaris admissibles.
 
Aquestes subvencions tenen caràcter de subvenció directament aplicable als imports de les inversions i despeses derivades de les actuacions objecte de l’ajut, i van adreçades a persones físiques o jurídiques, PIME o empreses fins a 750 treballadors o un volum de negoci inferior a 200 milions d’euros, que vulguin realitzar inversions de millora de les condicions de producció i/o comercialització i al desenvolupament de nous productes vitivinícoles.
 
En definitiva, tota una oportunitat per a l’expansió dels productes i que cada cop més es visualitzi la qualitat dels productes catalans, una prioritat de la direcció general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i del Departament en el seu conjunt.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
3
Fitxers adjunts
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia