El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, acompanyat de l’alcalde d'Almenar, Pascual Izquierdo, del president del Canal Aragó i Catalunya, José Luis Pérez, i del president de la Comunitat de Regants de la Bassanova, Alexandre Alòs, ha inaugurat, avui, la nova bassa de regulació del reg d’aquesta Comunitat.
 
La Comunitat de Regants de Bassanova gestiona el regadiu de més de 1.100 hectàrees de terres dedicades bàsicament als fruiters cereals i farratges.
 
Actualment, l’aigua disponible era molt limitada i la infraestructura antiquada. Ara, l’obra inaugurada avui i que representa una de garantia de 250.000m3, dóna seguretat a les collites, ajudant significativament a assegurar la renda dels regants i a crear més riquesa al territori.
 
L’obra ha tingut el suport tècnic del Departament si bé econòmicament ha estat suportada pels propis regants, que a més han aplicat en el seu disseny criteris ecològics per a produir el mínim impacte mediambiental.
 
Això, però, és només la primera fase del projecte, assegurar l’aigua. Així ara, un cop passada l’actual campanya agrícola començarà la segona fas, que anirà encaminada a modernitzar tota la xarxa. Amb aquesta segona actuació, a més d’un estalvi considerable d’aigua, també obrirà les portes a què s’hi pugui incorporar altres zones actualment de rigorós secà.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.