El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquesta tarda el 1er Congrés de Detectius DETCON, que se celebra avui i demà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El conseller ha estat acompanyat pel president del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya, Enrique Arranz.
 
En l’acte, el conseller d’Interior ha volgut fer referència a la nova llei de seguretat privada, que va entrar en vigor ahir. Espadaler ha destacat la feina que s’ha fet des del Departament d’Interior per millorar un projecte de llei que, d’entrada, posava en perill les competències de Catalunya en aquesta matèria.  Després “d’arremangar-nos” -ha dit el conseller- s’ha aconseguit. “L’administració de referència dels detectius que exerceixen a Catalunya és el Govern de la Generalitat”, ha subratllat.
 
En aquest sentit, el conseller d’Interior s’ha compromès a crear un grup de treball per poder explicar en detall que comportarà aquesta nova llei. “Les parets mestres estan traçades, ara falta l’estructura interna per saber com aplicar el reglament, falta la lletra petita i el treball de camp per aplicar-la en el dia a dia i en aquesta tasca, nosaltres hi volem ser”, ha dit.
 
Precisament en aquest sentit, Espadaler ha reclamat al Ministeri de l’Interior activar la Comissió Mixta, creada per desenvolupar el reglament de la nova llei, i participar-hi d’una manera activa.
 
Aquest és el primer congrés de detectius que es realitza a Barcelona a través del Col·legi Oficial de Detectius Privats de Catalunya. A l’acte hi han assistit també la directora general d’Administració de Seguretat, Maite Casado, la subdirectora general de Seguretat d’Interior, Cristina Secades, la inspectora cap de l’Àrea Central de la Policia Administrativa; Marta Fernandez i el sotsinspector cap Unitat Central de Seguretat Privada, Carles Castellano, entre d’altres.