El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha expressat la seva confiança en “la responsabilitat dels treballadors de Panrico, de l’empresa i dels sindicats” per resoldre el conflicte laboral que viu aquesta companyia, i ha assenyalat que el més important és que “Panrico torni a produir a Santa Perpètua”. En una entrevista a Catalunya Informació, Puig s’ha mostrat “optimista”, ha recordat que “Panrico té futur, perquè té uns productes viables, amb molta demanda”, i ha convidat les dues parts a “esforçar-se a pactar”. En aquest sentit, el conseller ha avançat que la setmana que ve hi haurà noves reunions, amb la mediació de la Generalitat, per avançar cap a un acord.
 
Puig ha considerat que l’expedient de regulació temporal d’ocupació presentat per l’empresa aquesta setmana “defensa els interessos de l’empresa i dels treballadors, però hauria estat millor si hagués estat consensuat a la taula de diàleg”. El conseller ha considerat que ara és el moment perquè “l’empresa es comprometi a oferir compensacions, reduir el nombre d’acomiadaments i buscar solucions d’acompanyament per aquells grups de treballadors en condicions més complicades, com els majors de 55 anys, i que per part dels treballadors es desconvoqui la vaga i s’acordi un marc de diàleg en què tots els empleats puguin decidir sobre les propostes que es presentin”.  
 
Pel que fa la decisió del grup Volkswagen de produir el nou model de Seat a la República Txeca, Puig ha reiterat que “aquesta elecció no ens ha d’inquietar, perquè la planta de Martorell té garantit el futur, ja que treballa a bon rendiment i està realitzant noves contractacions”. El conseller ha recordat que les grans multinacionals prenen les seves decisions en funció de múltiples factors, i que “si bé aquesta vegada la decisió no ha anat a favor nostre, estem treballant perquè en el futur arribin nous models i més càrrega de treball a Seat”.  Puig ha posat en valor que el nou model de Seat ha estat dissenyat íntegrament a Catalunya.
 
El conseller també ha avançat que Catalunya aconseguirà aquest any situar-se “com la regió de l’Europa continental amb major volum d’inversió estrangera”, com ja va succeir els anys 2012 i 2013. Puig ha constatat que Catalunya “és atractiva no només en l’àmbit turístic, sinó també industrial”, i ha explicat que ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, treballa amb una cartera de més de 200 projectes que estudien la seva possible arribada a Catalunya.