• L’helicòpter dels Bombers, amb el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) ha treballat també en el rescat d’un ciclista accidentat a Castellví de la Marca (Alt Penedès)

 

  • Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat han intervingut en un accident aquest matí a les Borges Blanques (Garrigues), on un home de 81 anys ha mort en bolcar el tractor que conduïa
 
L’helicòpter dels Bombers de la Generalitat, membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), han intervingut aquest matí en el rescat de dues persones accidentades mentre practicaven parapent al Montseny (Vallès Oriental).
L’avís s’ha rebut a les 09.28 hores, quan un particular ha trucat els serveis d’emergència per informar d’accident ocorregut a la zona d’enlairament situada a dalt del Turó de l’Home, un lloc de difícil accés per terra.
Els membres del GRAE han rescatat els ferits i els sanitaris del GEM els ha donat assistència mèdica. Una dona de 30 anys ha patit contusions i ha estat evacuada per l’helicòpter dels Bombers a l’Hospital de Sabadell; mentre que l’altre accidentat, home de 37 anys ferit greu amb fractura de fèmur, ha estat evacuat per l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) al mateix hospital.
 
Poc abans de les deu del matí, s’ha dut a terme un altre rescat de muntanya, en aquest cas d’un ciclista accidentat a la Muntanya de Cal Planes, a  Castellví de la Marca (Alt Penedès). L’home, de 39 anys, ha estat evacuat a l’Hospital de Vilafranca amb politraumatisme i possible fractura de cama. Hi ha treballat l’helicòpter dels Bombers amb membres del GRAE i del GEM.
 
D’altra banda, dues dotacions terrestres dels Bombers han treballat en un accident ocorregut a una finca particular situada a la zona de l’Aiguamoll de les Borges Blanques (Garrigues), on un home ha mort en bolcar el tractor que conduïa. A les 09.04 hores s’ha rebut l’avís del sinistre, quan els efectius del SEM desplaçats al lloc han requerit l’actuació dels Bombers perquè la víctima es trobava atrapada a sota del vehicle. L’home, de 81 anys, ha mort com a conseqüència de les ferides. Els Mossos d’Esquadra han destinat tres patrulles.
 
Cerdanyola del Vallès, 8 de juny de 2014
12.00 hores