Educació

Irene Rigau afirma en la jornada europea del CIDOB que "la clau de la qualitat la té el docent"

query_builder   9 juny 2014 11:44

event_note Nota de premsa

Irene Rigau afirma en la jornada europea del CIDOB que "la clau de la qualitat la té el docent"


•    La consellera d’Ensenyament ha inaugurat la jornada que aquest any analitza l’educació en la vessant europea

•    La conferència d’obertura ha anat a càrrec del director general d’Educació i Cultura de la Comissió Europea, Xavier Prats
La consellera Rigau en la jornada europea del CIDOB
“La clau de la qualitat la té el docent”. Aquesta afirmació l’ha fet avui la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, en el transcurs de l’acte inaugural de la jornada europea del CIDOB que avui es realitza a Tarragona i que ha comptat amb el director general d’Educació i Cultura de la Comissió Europea, Xaveir Prats. Rigau ha relacionat educació i creixement afirmant que “cal generar coneixement i creixement a partir de la recerca i la innovació”. Ha afegit que aquest no és un tema circumscrit a l’educació superior, però el cert és que “si hi ha una institució que ho pot fer és la universitat”. Per això demana a la universitat que aposti per una millor formació del professorat com a garantia de futur.
 
En aquest sentit, ha assegurat: “la universitat no vol i no pot escapolir-se de la responsabilitat de la qualitat global de la població. En un futur, les habilitats cognitives de la població tindran molt a veure amb la formació. No estem parlant només dels que arriben als estudis superiors sinó de tothom”.
 
La consellera ha recordat que el Govern de Catalunya s’ha imposat com a clau de l’èxit escolar arribar als objectiu educatius de l’Europa 2020 el 2018 i ha detallat les mesures que s’apliquen a partir de l’ofensiva de país a favor de l’èxit escolar. En aquest punt, ha recordat el fort increment de places de formació professional en els darrers anys i ha anunciat que estem al nivell de països com Dinamarca i Àustria en percentatge d’estudiants de cicles formatius. Ha destacat també la importància i el fort creixement de la FP dual. També s’ha referit a la millora dels resultats a l’ESO. Així ha explicat que de cada 100 nois ja se’n graduen 85 i “com més se’n graduen, més poden passar a la postobligatòria”. Ha afegit: “la millor manera de garantir igualtat escolar és que el màxim nombre d’alumnes assoleixin l’èxit escolar”.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia