Direcció General de Comunicació

Altres acords de Govern

Altres acords de Govern

query_builder   10 juny 2014 14:02

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

El Govern aprova una despesa pluriennal de 200.000 euros per a projectes de recuperació de la memòria democràtica i foment de la pau
 
El Govern ha aprovat autoritzar la despesa relativa a una convocatòria de subvencions a entitats sense ànim de lucre i fundacions per a projectes de recuperació i foment de la memòria democràtica, i de promoció de la pau i dels drets humans, amb un abast pluriennal (2014-2015), i una quantia de 200.000 euros.
 
La distribució de la subvenció serà de 100.000 euros amb càrrec al pressupost de 2014, que s’avançaran com a bestreta per dur a terme les activitats subvencionades; i de 100.000 euros més que aniran a càrrec del pressupost de 2015 i que s’abonaran un cop els projectes estiguin finalitzats.
 
Per al Govern de la Generalitat de Catalunya, la col·laboració amb entitats sense ànim de lucre i fundacions de la societat civil que es dediquen a la recuperació de la memòria democràtica i l’aprofundiment de la cultura de la pau i els drets humans constitueix una prioritat transversal que informa les seves polítiques públiques en àmbits diversos.
 
L’experiència de convocatòries anteriors aconsella la continuïtat d’aquestes línies de subvenció, per tal de potenciar l’activitat d’entitats i fundacions que tenen entre els seus objectius la recuperació i el foment de la memòria democràtica o la promoció de la pau i els drets humans.
 
El Govern declara bé cultural d’interès nacional els jaciments de vertebrats de la Noguera 
 
El Govern ha acordat declarar bé cultural d’interès nacional, en la categoria de zona paleontològica, els jaciments de vertebrats de la Noguera, que inclouen els jaciments de la Mata del Viudà (Àger), de l’Espinau (Àger – les Avellanes i Santa Linya), de la Massana, de la Masia de Marull i de la Carretera del Doll (Camarasa), de Peralba (Vilanova de Meià) i de la Vall d’Ariet (Artesa de Segre).
 
Els jaciments de vertebrats de la zona de la Noguera, amb evidències de presència de dinosaures, configuren un patrimoni de gran importància des del punt de vista cultural i natural. La zona paleontològica comprèn set jaciments: la Mata del Viudà, l’Espinau, la Vall d’Ariet, Peralba, la Massana, la Masia de Marull i la Carretera del Doll. Es troben al sud de la serra del Montsec, a 25 quilòmetres al nord de Balaguer, a l’est de la Noguera Pallaresa, en els municipis d’Àger, les Avellanes i Santa Linya, Camarasa, Vilanova de Meià i Artesa de Segre.
 
Els diversos afloraments sumen aproximadament uns 3.000 m2, i són una de les superfícies paleontològiques més extenses conegudes per a l’estudi del registre fòssil de dinosaures del Cretaci superior a Europa. En total s’hi conserven unes 1.500 icnites de dinosaures i altres restes d’interès paleontològic, especialment ossos de dinosaure, sobretot d’ornitòpodes i sauròpodes, espècimens que es van desenvolupar en un ambient tropical, humit i fluvial costaner dins de les fàcies del Garumnià, al Cretaci superior. La seva vida i extinció, al final del Maastrichtià, ha deixat evidències en la Formació Tremp o Garumnià, que abasta del Maastrichtià (Cretaci superior) al Paleocè (Paleogen inferior).
 
La rellevància d’aquestes restes rau en el fet que algunes es troben en el límit de les formacions del Cretaci i del Terciari, la qual cosa permet estudiar els darrers grans rèptils just abans de la seva extinció, com també, a partir de la presència completa de la Formació Tremp en aquesta zona, analitzar i contextualitzar les condicions paleoambientals dels temps de l’extinció
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia