Medalla d'Or del Comerç
El president Mas rep la Medalla d'Or de mans del president de la Confederació, Pere Llorens
 
 
·         La Confederació de Comerç de Catalunya ha lliurat al president de la Generalitat la Medalla d’Or de la seva institució
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat, aquest migdia, que Catalunya ha estat capaç de “configurar un model de comerç diferent que funciona i és diferent de molts altres de la resta de l’Estat espanyol”, malgrat que hagi disposat d’“instruments petits des d’un punt de vist pressupostari i legal”.
 
En el decurs del dinar del 30è aniversari de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), el cap de l’Executiu ha assegurat que “quan comparem el nostre model comercial amb altres models teòricament evolucionats o teòricament més moderns, el nostre ha resistit millor les bufetades de la crisi que no pas d’altres que presumeixen més”.
 
Pel president, ara cal que “ens preocupem molt per la capacitat de decidir per nosaltres mateixos en forma de regulació i en forma de gestió dels recursos que es generen a Catalunya”, una bona part dels quals ha explicat que provenen del comerç, al temps que ha situat en un 15% el total de l’activitat econòmica que genera aquest sector a Catalunya cada any.
 
En aquest context, Artur Mas s’ha mostrat convençut que “hi ha molta gent compromesa en el sentit que el país pugui tenir finalment aquesta capacitat de decisió més aviat plena” i s’ha lamentat que “sempre se’ns ha jutjat competint amb molts d’altres que tenen instruments molt superiors als nostres”. Amb tot, ha defensat que “finalment,  ha d’arribar algun dia en què puguem també jugar en aquesta lliga, la del comerç, amb la mateixa capacitat de decisió que tenen molts altres països”.
 
Aquestes paraules les ha dit el president després de rebre la Medalla d’Or que li ha atorgat la Confederació de Comerç de Catalunya. El president  Mas ha agraït que se l’hagi distingit en ple exercici del seu càrrec i ha assegurat que “representa un recordatori de lleialtat mútua que ha de ser també una inversió de cara al futur”.
 
El president de la Generalitat, que ha estat acompanyat pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat que els darrers 30 anys d'activitat han suposat “un canvi estructural molt gran a nivell comercial” i ha aprofitat la seva intervenció per avisar que un dels factors que ha de tenir molt en compte aquest sector és la demografia, sobretot perquè el fet que es redueixi la població i s’envelleixi, el pot condicionar negativament.
 
A l’acte de lliurament d’aquest reconeixement també hi han estat presents la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president i el secretari general, de la CCC, Pere Llorens i Miquel Àngel Fraile, respectivament, entre d’altres autoritats.
 
La trobada anual del sector ha reconegut també amb la insígnia d’or i brillants el president de la CCC.
 

1  

Imatges

Lliurament Medalla d'Or Confederació Comerç

Lliurament Medalla d'Or Confederació Comerç 1618