Salut

Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut a Toledo

Boi Ruiz aposta per accelerar el Fons FOGA i establir un sistema de facturació simple

query_builder   12 juny 2014 18:12

event_note Nota de premsa

Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut a Toledo

Boi Ruiz aposta per accelerar el Fons FOGA i establir un sistema de facturació simple

El Conseller de Salut, Boi Ruiz, va traslladar ahir al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS) la conveniència d’accelerar la creació del fons FOGA i establir un sistema de facturació simple facilitant l’atenció a la ciutadania a través de la targeta sanitària interoperable i de la farmàcia amb la implementació de la recepta electrònica. El Fondo de Garantía Asistencial (FOGA) ha d’incloure un procés senzill per vehicular la compensació econòmica per l’atenció sanitària prestada als ciutadans d’altres comunitats autònomes atesos a Catalunya.
 
Boi Ruiz al Consell Interterritorial de Toledo també va exposar:
 
Ampliació del dèficit públic
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, va sol·licitar que el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques ampliï els objectius de dèficit públic de les comunitats autònomes per compensar el subfinançament crònic del conjunt del SNS, donat que tots els guanys d’eficiència han estat destinats a compensar l’efecte de la crisi econòmica.
 
Vacuna de la Varicel·la i Meningitis
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, es va manifestar a favor d’autoritzar la dispensació de la vacuna de la varicel·la a les oficines de farmàcia tot mantenint el calendari de vacunació vigent. Actualment el calendari de vacunacions de Catalunya estableix la recomanació de vacunar de la varicel·la entre els 11 i els 12 anys a totes aquelles persones que no l’hagin passada ni hagin estat vacunats prèviament, i també en persones de grups de risc.
 
Pel que fa a la vacuna de la Meningitis B, Boi Ruiz defensa estudiar la seva dispensació d’acord amb el marc europeu i l’evidència científica existent. 
 
Noves prestacions del sistema
 
La posició del departament de Salut es complir amb l’obligada dotació pressupostària per part de l’Estat de qualsevol nova prestació  que s’introdueixi al SNS. El conseller va demanar crear una comissió per avaluar la despesa assumida per les Comunitats Autònomes dels darrers cinc anys i traslladar al Ministeri de Hisenda la petició de compensar-ho, tot tenint en compte les mesures efectives d’estalvi impulsades des del Ministeri.
 
Avantprojecte de llei orgànica per la protecció de la  vida del concebut i els drets de la dona en estat.
 
El departament de Salut va traslladar la resolució del Parlament de Catalunya de mantenir l’ actual regulació de la interrupció voluntària de l’embaràs.
En relació al document presentat pel Ministeri que feia referència als canvis en la legislació sanitària, si era aprovat l’avantprojecte de Llei, Catalunya va considerar que no era tributari d’una votació per la naturalesa del mateix.
El Conseller va demanar no traslladar el debat a l’àmbit sanitari i mantenir-lo en l’àmbit del Congrés de Diputats, tot i tenint present els aspectes sanitaris i els que afectaran els professionals.
En aquest mateix sentit, també va traslladar la petició de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de les seves societats científiques i de la Societat Catalana de Ginecologia i Obstetrícia.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia