·         La inversió permetrà que la planta de Santa Margarida i Els Monjos (Alt Penedès) adquireixi la maquinària necessària per produir nous components per a Ford i altres marques.
 
·         El projecte d´inversió ha comptat amb el suport de la Generalitat a través d’Invest in Catalonia.
 
·         Segons l´empresa el projecte permetrà fer un gir a la situació de caiguda del volum de producció dels darrers anys.
 
El proveïdor internacional d’automoció d’origen alemany Brose ha invertit 4 milions d’euros a la planta catalana de Santa Margarida i Els Monjos (Alt Penedès) per produir nous components per al mercat automobilístic espanyol, assegurant el manteniment dels 187 llocs de treball de la planta.
 
Segons el gerent de la planta de Brose a Catalunya, Adolfo Varillas, “el conjunt d'esforços realitzats pels nostres col·laboradors ha permès l'obtenció d'aquests projectes i fer un gir a la situació de caiguda del volum de producció dels darrers anys”. El projecte d’inversió ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat de Catalunya.
 
D’una banda, la inversió ha permès adquirir la maquinària necessària per obrir una nova línia de producció d’estructures de seients per a vehicles d’alguns models de la marca Ford que es produeixen a València. Per Varillas, “la nova línia d'estructures de seient representa un pas estratègic molt important pel futur de la nostra planta de Santa Margarida i els Monjos, diversificant la nostra cartera de productes”. La fabricació d’aquest component se suma a les línies ja existents d’alça-vidres, mòduls de porta i mòduls de ventilador.
 
A més, part de la inversió ha anat destinada a comprar l’equipament necessari per dur a terme dos nous projectes. La planta catalana de Brose s’encarregarà del muntatge dels mòduls de porta per a dos nous models de furgoneta i de la producció d’alça-vidres per a una nova plataforma de vehicle.
 
La planta de Brose de l’Alt Penedès, de gairebé 22.000 m2, és l’única de l’empresa a l’Estat espanyol, i “es troba en un bon lloc estratègic que ens permet subministrar el mercat del sud d’Europa”, apunta Varillas.
 
El grup Brose, present a Catalunya des del 1988, compta amb 22.000 treballadors a tot el món i 57 plantes en 23 països. A nivell internacional, aquesta empresa familiar subministra a més de 80 marques automobilístiques i a 30 proveïdors del sector de l’automoció.