·        El Palau de Congressos de Catalunya acollirà entre dilluns i dimecres vinent la 16a edició de l’European Supply Chain & Logistics Summit, que se celebra a Barcelona per primera vegada.
 
·        Durant tres dies els empresaris faran treball en xarxa, assistiran a conferències impartides per més de 65 experts i es duran a terme més de 20 sessions de treball.
 
·        En aquesta edició hi participaran dirigents d’empreses com Virgin, Unilever, Hewlett-Packard, Nike, Procter & Gamble, Lego o IKEA, entre d’altres.
 
560 professionals de tot el món participaran entre dilluns i dimecres vinent en la 16a edició de l’European Supply Chain & Logistics Summit, que se celebrarà a Barcelona per primera vegada. Es tracta d’un dels congressos de logística més importants d’Europa, que portarà a la capital catalana dirigents d’empreses com Virgin, Unilever, Hewlett-Packard, Nike, Procter & Gamble o Lego, entre d’altres.
 
Aquest congrés i altres esdeveniments, com el Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL), celebrat a principis de juny, posen de manifest que Catalunya és un dels grans pols logístics del sud d’Europa, amb una situació geoestratègica privilegiada i infraestructures de referència, com el Port de Barcelona i el de Tarragona, l’Aeroport de Barcelona i les xarxes viàries i ferroviàries.
 
Els delegats que assistiran a l’European Supply Chain & Logistics Summit provenen de tot el món i principalment d’Alemanya, Gran Bretanya, els Estats Units, Dinamarca, els Països Baixos, Bèlgica, França, Suècia i Suïssa. Durant tres dies els empresaris faran treball en xarxa, assistiran a conferències impartides per més de 65 ponents, assistiran a una vintena de sessions de treball i estudiaran casos d’èxit del sector logístic. També s’aprofitarà per fer una visita tècnica amb empreses estrangeres al Port de Barcelona.
 
L’esdeveniment permetrà que algunes de les empreses més importants del món coneguin de primera mà els atractius que ofereixen Catalunya i Barcelona per situar aquí les seves bases logístiques. De fet, la Generalitat de Catalunya -a través d’Invest in Catalonia d’ACCIÓ, l’Incasòl i Cimalsa-, l’Ajuntament de Barcelona, el Port de Barcelona i les empreses SABA i Mercabarna disposaran d’un estand al congrés.
 
L’European Supply Chain & Logistics Summit tornarà a organitzar-se l’any vinent a Barcelona després d’haver-se celebrat els últims anys a Berlín, Amsterdam, Praga o Frankfurt. L’organització del congrés va decidir canviar d’ubicació i, competint amb Londres, Roma i Rotterdam, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat, Invest in Catalonia, va presentar candidatura per tal que l’esdeveniment se celebrés a la capital catalana.
 
Segons els organitzadors del congrés, l’elecció de Barcelona com a seu de l’European Supply Chain & Logistics Summit ha estat una decisió “natural”, ja que “s’està establint ràpidament com una porta internacional en l’entrada i sortida de mercaderies dins i fora d’Europa i la Mediterrània”.