L’objectiu d’aquestes trobades és establir un marc de diàleg i comunicació amb la indústria farmacèutica
III Fòrum de Farmàcia i Medicament
Més de 85 representants d’accés al mercat i relacions institucionals de 55 laboratoris farmacèutics s’han trobat aquest matí en la tercera edició del Fòrum de Farmàcia i Medicament CatSalut-Indústria
 
Durant la jornada s’han presentat alguns dels temes clau del Pla estratègic de Farmàcia del Servei Català de la Salut (CatSalut), integrat en el Pla de Salut del Departament. Concretament:
 
  • El programa d’optimització dels models de compra hospitalària de medicaments.
  • La guia per a l’establiment d’esquemes de pagament per resultats (EPR) i Acords de Risc Compartit (ARC).
  • La guia d’avaluació econòmica i impacte pressupostari i la seva futura integració als programes d’harmonització farmacoterapèutica.
  • La Comissió per a la gestió i seguiment de propostes de partenariat i les primeres sol·licituds de propostes de partenariat presentades a la comissió.
  • La nova proposta de pagament en concepte de tarifes farmacològiques per pacient i mes per a tres grups terapèutics seleccionats.
 
Els fòrums "Farmàcia i Medicament CatSalut–Indústria" són una iniciativa que, conjuntament amb la Mesa de Proveïdors del Medicament, sorgeix com una de les línies de continuïtat de la Comissió Administració – Indústria Farmacèutica per a la Sostenibilitat i la Innovació.
 
Els fòrums tenen com a finalitats establir un marc de comunicació amb el sector industrial que permeti compartir els objectius de la prestació farmacèutica del CatSalut, definir un canal de comunicació àgil, resoldre eficientment les consultes del sector i afavorir una evolució cap a un model de partenariat entre l’Administració i la indústria farmacèutica en l’àmbit de la prestació farmacèutica.