El director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Ciuraneta, ha clausurat, avui, la Jornada Tècnica de la Pesca, que s’ha celebrat a l’Escola de Capacitació Nàutic-pesquera de l’Ametlla de Mar, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).
Aquesta jornada, que ha estat organitzada per l’ajuntament d’aquesta localitat tarragonina amb el suport del DAAM, s’emmarca en les ‘Jornades Gastronòmiques del Peix Blau 2014’.
En aquesta jornada, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament ha exposat el procediment de participació pública per a l’elaboració del Programa Operatiu del nou Fons Europeu del Mar i de la Pesca (FEMP) amb l’objectiu d’identificar les necessitats singulars de Catalunya i definir les prioritats i estratègies que s’hauran de contemplar en el Programa Operatiu estatal.
La celebració d’aquesta jornada ha permès posar en comú, entre confraries, armadors i aqüicultors, les experiències i reptes de determinades activitats del sector pesquer i aqüícola com és la Pesca Turisme i Turisme Pesquer, i s’ha compartit, des de la perspectiva dels restauradors i les llotges catalanes, les experiències i els reptes en el valor del Peix de Proximitat i peix de llotja.
D’altra banda, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims ha presentat les conclusions de l’anàlisi DAFO sobre la comercialització dels productes de la pesca i l’ aqüicultura de Catalunya, conclusions que s’han debatut en una taula rodona amb pescadors, majoristes, peixaters i consumidors locals, amb l’objectiu de trobar sinèrgies i reptes comuns.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
1