• El conseller de Justícia ha mostrat l’oposició del Govern a la reforma de la Llei orgànica del poder judicial perquè no estableix la creació del Consell de Justícia de Catalunya, tal com determina l’Estatut

 

  • Germà Gordó ha participat avui en la festivitat de Sant Iu del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha participat aquesta tarda en la celebració de la festivitat de Sant Iu, patró dels procuradors, organitzada pel Col·legi de Procuradors de Barcelona, ha reiterat l’oposició del Govern de la Generalitat a la reforma de la Llei orgànica del poder judicial. Gordó ha recordat que la reforma del Govern de l’Estat “no preveu ni regula els consells de justícia de les comunitats autònomes, tenint en compte que es tracta d’una de les estructures previstes a l’Estatut que es va salvar de la gran retallada del Tribunal Constitucional”.
 
El titular de Justícia ha afirmat que en la proposta del Govern espanyol “desapareixen els jutges de pau, així com els actuals partits judicials i els jutjats de primera instància i instrucció”, tot recordant que, amb aquesta mesura, “la justícia s’allunya dels ciutadans”.
 
Gordó ha afegit que la reforma “impedeix que els tribunals de justícia de les comunitats autònomes puguin ser la darrera instància jurisdiccional, tot convertint-los en un tribunal de segona instància o apel·lació”. Per acabar, el conseller de Justícia s’ha referit al Projecte de llei de serveis professionals amb el qual treballa el Govern català, tot reiterant l’oposició de la Generalitat a la voluntat del Govern espanyol de modificar el règim de col·legiació”.
 
En el decurs de l’acte, que ha tingut lloc al Saló dels Passos Perduts del Palau de Justícia de Barcelona, s’han lliurat les medalles atorgades pel Col·legi de Procuradors de Barcelona i els diplomes i insígnies del Consell General de Procuradors d’Espanya als procuradors que han complert 25 anys de col·legiació. Durant la seva intervenció, el degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ignacio López Chocarro, ha considerat que “una major participació dels procuradors en la fase d'execució permetrà un important estalvi de temps i de costos per a l'Administració de justícia i desembussar milers de milions d'euros que es troben bloquejats en els nostres jutjats en execucions paralitzades o que gairebé no avancen”.
 
Posteriorment, s’han lliurat els Premis Procura 2014 del Col·legi de Procuradors de Barcelona a la vocal del Consell General del Poder Judicial, Mercè Pigem, que ha vist reconeguda la seva trajectòria professional, i a la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha estat guardonada per la seva tasca durant el 2013 per modernitzar l’Administració de justícia catalana.
 
La festivitat de Sant Iu també ha comptat amb la participació del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno; del fiscal superior de Catalunya, José M. Romero de Tejada; de la secretària de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, M. Antònia Amigó, i del president de l’Audiència de Barcelona, Pablo Llarena, entre altres representants del món de la justícia i el dret.