• A les 07.29 hores els Bombers han donat per controlat l’incendi del Perelló
  • Aquesta matinada, els Bombers han hagut de treballar en un altre incendi forestal a Ginestar, que també està controlat
  • En aquests moments s’està treballant en un incendi de vegetació agrícola a Tàrrega, també controlat
  • Aquest matí, a la Pobla de Segur, un incendi ha afectat la bugaderia d’una residència geriàtrica
  • Protecció Civil ha donat per finalitzada la prealerta del pla Infocat
Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les 07.29 hores d’aquest matí, l’incendi forestal que des de primera hora d’ahir a la tarda afectava el paratge de les Colladetes del Perelló (Baix Ebre).
 
En aquests moments una desena de dotacions terrestres continuen remullant la zona per poder donar el foc per extingit. Segons les darreres estimacions del Cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat unes 15 hectàrees de vegetació forestal
 
El Servei Català de Trànsit, informa que la carretera TV-3022 continua tallada en ambdós sentits de la marxa entre el punt quilomètric 1,8 i el punt quilomètric 18,9 i es fan desviaments senyalitzats.
 
Davant la millora de la situació de l’incendi a El Perelló, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) finalitza la Prealerta del pla INFOCAT
 
Incendi forestal a Ginestar (Ribera d’Ebre)
A les 00.04 hores d’aquesta matinada els Bombers han estat alertats d’un altre incendi forestal a la zona de les Planes, a Ginestar.
 
Fins al lloc s’han desplaçat una quinzena de dotacions terrestres que, a les 03.20 hores ja donaven el foc per estabilitzat. A partir d’aquest moment el veïns d’alguna masia aïllada de la zona que havien estat desallotjats preventivament, han pogut tornar als seus domicilis.
 
A les 09.18 hores el foc ja s’ha donat per controlat. En aquest moment, 8 dotacions terrestres continuen remullant la zona per dona el foc per extingit.
 
Segons dades provisionals del cos de Bombers de la Generalitat, el foc hauria afectat unes 13 hectàrees, la majoria pertanyen a camps abandonats.
 
A les 00.19 hores, els Bombers també eren alertats d’un incendi de vegetació a Móra la Nova que ha cremat 3.000 m2 de matolls en un bancal erm. Hi ha treballat una dotació.
 
Incendi de vegetació agrícola a Tàrrega (Urgell)
A les 09.27 d’aquest matí els Bombers rebien l’avís d’un incendi al costat de la carretera L-310 al punt quilomètric 3’5, al terme municipal de Tàrrega.
 
S’han activat tres mitjans aeris (dos avions de vigilància i atac i un helicòpter) i sis dotacions terrestres. A les 10.26 hores ja han donat el foc per controlat i els avions de vigilància i atac ja s’han retirat del lloc.
 
Incendi en una residència geriàtrica de la Pobla de Segur (Pallars Jussà)
Sis dotacions dels Bombers s’han desplaçat aquest matí en ser alertats, a les 08.04 hores, d’un incendi que afectava una residència geriàtrica al carrer Indústria número 3, a la Pobla de Segur.
 
El foc, que s’ha donat per controlat a les 09.01 hores, ha afectat la bugaderia situada a la quarta planta de l’edifici. Alguns residents han estat traslladats a un altre sala del mateix edifici i d’altres, els de la segona planta, s’han confinat a les seves habitacions.
 
Cap persona ha resultat ferida. Les dotacions dels Bombers ja s’han retirat del lloc.