imatge de la presentació
imatge de la presentació
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del conseller delegat executiu de Prodeca i director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha presidit aquesta tarda la presentació del llibre Catalan Cuisine en el marc del III Congrés internacional de la Càtedra UNESCO/Xarxa UNITWIN-UNESCO “Cultura, Turisme i Desenvolupament”.
 
L’acte, que ha tingut lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, ha comptat amb la participació del Dr. Jordi Tresserras, director del  Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (LABPATCT); Pepa Aymamí, directora de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Gastronomia; Màrius Rubiralta, director del Campus de l’Alimentació Torribera de la Universitat de Barcelona (UB), i Xavier Medina, director de la Càtedra UNESCO d’Alimentació, Cultura i Desenvolupament de la Universitat Oberta de Catalunya.
 
Aquet llibre, publicat per la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) i Zahorí de Ideas, ha comptat amb el suport del Departament d’Agricultura a través de PRODECA.
 
Catalan Cuisine és un llibre il·lustrat per Juliet Pomés que pretén donar a conèixer la cuina i la cultura catalana tant als nostres visitants com a l’exterior. S’hi explica d’una manera molt gràfica com cuinar plats tradicionals catalans, com ara els espinacs a la catalana, la sípia amb pèsols i mandonguilles o la coca de recapte. Tot això combinat amb informació sobre els mercats de Barcelona, restaurants centenaris o productes típics de diferents zones, com ara les anxoves de l’Escala, els pèsols de Llavaneres o la malvasia de Sitges.
 
En el decurs de la presentació, el conseller Pelegrí ha afirmat que “Catalunya és una de les principals gastroregions europees”, motiu pel qual ha convidat a les persones que visiten Catalunya a “compartir el nostre llegat culinari i a gaudir amb les nostres experiències gastronòmiques”. Segons el conseller, aquesta riquesa gastronòmica ha contribuït a consolidar  Catalunya, i en concret, la ciutat de Barcelona com una destinació gastronòmica extraordinària, amb una oferta variada i de qualitat. A més, la capital catalana s’ha situat en un primer pla internacional gràcies als seus restaurants i als grans noms de la seva cuina.
 
El conseller ha aprofitat la inauguració del llibre Catalan Cuisine per recordar que el passat mes de maig el Govern català va aprovar l’Acord de suport a la inscripció de la candidatura “Cuina Catalana - Salvaguarda del Patrimoni Culinari de Catalunya” en el Registre de Bones Pràctiques del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.
 
Per a Pelegrí, si la cuina tradicional catalana aconsegueix la categoria de Bé cultural immaterial d’interès nacional, aquest fet suposarà un reconeixement tant nacional com internacional i un important impuls per a tots aquells sectors vinculats a la cuina i a la gastronomia. “L’èxit de la cuina catalana no s’hauria produït sense l’existència d’un sector agrari que produeix aliments sans, bons i de qualitat. La nostra cuina és reflex del que cultivem i criem aquí, és una comunió dels esforços dels nostres pagesos, ramaders i pescadors”, ha afirmat el conseller. 
 
La presentació del llibre Catalan Cuisine s’ha fet en el marc del III Congrés internacional de la Càtedra UNESCO/Xarxa UNITWIN-UNESCO “Cultura, Turisme i Desenvolupament”. 
 
Aquest tercer congrés, que se celebrarà a Barcelona del 16 de juny al 20 de juny, se centrarà en el turisme i patrimoni gastronòmic: paisatges alimentaris, cuina i destinacions de turisme gastronòmic.
 
Aquesta reunió té com a objectiu presentar els fruits de la recerca i les tendències actuals en el patrimoni i turisme gastronòmic basant-se en la biodiversitat i la diversitat cultural dels nostres territoris, la majoria d’ells promoguts com a gastroregions i destinacions turístiques gastronòmiques.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Imatges

imatge de la presentació

imatge de la presentació 3574

imatge de la sala

imatge de la sala 4152

1  

Fitxers adjunts

imatge del llibre

imatge del llibre
JPG | 50