• Les característiques orogràfiques de la zona condicionen l’estratègia d’extinció
  • Segons les darreres estimacions dels Agents Rurals, el foc hauria cremat un centenar d’hectàrees
  • Els Bombers de la Generalitat treballen amb una trentena de dotacions terrestres i 16 mitjans aeris
  • Els veïns que han estat preventivament desallotjats, no han pogut tornar als seus domicilis
  • Protecció Civil manté la Prealerta el pla INFOCAT
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per estabilitzar l’incendi que, des d’ahir, afecta una zona de molt difícil accés a la Mola de Bellerils i les Marrades, al terme municipal de Tivissa. El 90% de la superfície de l’incendi és inaccessible pels mitjans terrestres.
 
Al llarg del matí s’han anat incorporant una trentena de mitjans terrestres entre les quals hi ha les unitats GRAF (Grup Actuacions Forestals) i fins a 16 mitjans aeris. El dispositiu aeri està format per 8 helicòpters i 4 avions de vigilància i atac. A més, el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente (MAGRAMA) ha cedit 2 avions amfibis i 2 helicòpters dotats amb efectius de les BRIF (Brigadas Refuerzo Incendios Forestales).
 
Els mitjans treballen intensament en les zones amb més potencial i amb unitats helitransportades amb suport dels mitjans aeris. S’han establert dos punts d’emplaçament de vehicles amb línia d’aigua, al cap (zona de Frides) i a la cua (Mas de la Toa). Al cap, per on passa una pista forestal, s’han pogut emplaçar camions que han tirat línies d’aigua amb el suport de les descàrregues dels mitjans aeris. A la zona de la cua el personal que ha estat helitransportat treballa amb eines manuals, amb el suport també de les descàrregues dels mitjans aeris.
 
Els 19 veïns que han estat desallotjats preventivament de 13 masies de la zona sud-oest de l’incendi, no han pogut tornar encara als seus domicilis.
 
Segons dades del Cos d’Agents Rurals i dels Bombers de la Generalitat, el foc hauria afectat, de moment, un centenar d’hectàrees de vegetació forestal.
 
Cal recordar que l’operatiu també està format per efectius del cos d’Agents Rurals, de les ADF, del cos dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que ha desplaçat una ambulància amb caràcter preventiu.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté la Prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya, INFOCAT.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 16 de juny de 2014
14.44 hores