• La darrera previsió de l’SMC indica que les pluges seran especialment intenses a les comarques gironines per la tarda d'avui.
  • La previsió indica que també podran afectar a les comarques de la Catalunya Central, de Barcelona, de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat l’Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per la darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses a partir del migdia
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que a partir del migdia d’avui es preveu que es pugui superar el llindar d’intensitat de pluja (>20 litres/metre quadrat en 30 minuts) a les comarques de Girona, especialment La Garrotxa, Osona i La Selva. També es veuran afectades les comarques de la Catalunya Central i Barcelona on localment es poden acumular més de 50 litres per metre quadrat en tot l'episodi. 
Durant la tarda i el vespre el fenomen es desplaçarà cap al sud afectant les comarques de Terres de l’Ebre i el Tarragonès.
Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent, així com de calamarsa o pedra. Hi ha possibilitat de fenòmens de temps molt sever, com esclafits.
Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució a la ciutadania en els desplaçaments a peu i en vehicle a la zona afectada per les pluges, tant a zona urbana com a l’entorn rural i natural, en especial a les proximitats de rius i rieres. Si les fortes pluges us sorprenen mentre circuleu amb el vehicle, recordeu que cal augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa. Seguiu les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció en situacions meteorològiques adverses.
 
Protecció Civil recomana que si la pluja intensa us sorprèn al cotxe, a prop de lleres, rius i guals, eviteu travessar-los, encara que estigueu circulant amb un vehicle del tipus 4x4 i malgrat semblin portar poc cabal, ja que aquest pot incrementar de forma sobtada i arrossegar el vehicle amb facilitat. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.
Si sou a casa, tanqueu portes i finestres per evitar corrents d’aire que puguin atreure llamps i desconnecteu els aparells elèctrics per evitar que siguin danyats per pujades de tensió. Garantiu que els punts de desguàs a terrasses, patis, etcètera, són nets per tal d’evitar acumulacions d’aigua. Mes consells d’autoprotecció davant tempestes i llamps.