• S’ha seguit l’estratègia prevista, davant la previsió de canvi de vent i entrada de marinada
  • Segons les darreres informacions del Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat 728 hectàrees
  • Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del pla INFOCAT
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament per estabilitzar l’incendi forestal a la Serra de la Creu, a Tivissa. Les tasques d’extinció es concentren sobretot al flanc oest, que evoluciona en direcció cap a Tivissa, ja que amb l’arribada de la marinada  hi ha el perill que l’incendi s’obri amb una ample potencial per endavant.
 
Una seixantena de dotacions terrestres treballen amb línies d’aigua, amb eines manuals i amb la utilització del foc tècnic. Els mitjans aeris, un total de 16 mitjans aeris (8 helicòpters, 4 avions de vigilància i atac i 2 avions amfibi i 2 helicòpters amb efectius de les BRIF, cedits per MAGRAMA) donen suport als mitjans terrestres en les tasques d’extinció i fan descàrregues en aquelles zones inaccessibles per terra. A més a més, des del matí es compta amb la col·laboració de maquinària pesant que ha estat treballant als dos flancs de l’incendi.
 
Està previst que a la tarda arribin 4 dotacions terrestres amb 17 efectius de les BRIF per fer el relleu dels efectius que estan participant en les tasques d’extinció.
 
A hores d’ara hi ha 51 persones desallotjades de manera preventiva, de 28 masos de la zona. Cal recordar que l’Ajuntament de Tivissa ha posat a disposició d’aquests veïns el Càmping de Tivissa.
 
Segons les darreres informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat 728 hectàrees de pi blanc i matoll, totes del terme municipal de Tivissa, de les quals 630 pertanyen a l’Espai d’Interès Natural (EIN) de les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs.
 
El Centre de Comandament dels Bombers de la Generalitat continua emplaçat al parc de l’Ametlla de Mar, i des d’allà coordinen les tasques del dispositiu d’extinció.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) i també manté activada la unitat mòbil de protecció civil (UMOPC) com a Centre de Comandament Avançat porten a terme les tasques de coordinació de l’INFOCAT i que està instal·lada davant del parc de Bombers de l’Ametlla de Mar.
 
Els tècnics de Protecció Civil desplaçats a la zona han comprovat durant aquest matí quin és l’estat dels veïns desallotjats que han estat acollits al camping de Tivissa. La DGPC també està en coordinació amb els consolats d’Itàlia, Holanda i Gran Bretanya per informar-los de quina és la situació dels ciutadans de les seves nacionalitats.
 
A travès del Servei Meteorològic, Protecció Civil manté actualitzada la infomració sobre vents i la resta de la situació meteorologica de la zona de l’incendi. D’altra banda, Creu Roja realitza tasques de suport psicosocials.
 
L'Ajuntament de Tivissa manté en fase de prealerta el seu pla d'actuació municipal per incendis forestals.
 
L’operatiu també compta amb efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), del Cos dels Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), del Cos d’Agents Rurals i de la Creu Roja, a més de la col·laboració dels mitjans cedits pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 17 de juny de 2014
15.40 hores