• Espuña reorientarà els serveis de la planta de La Pobla per iniciar-hi la fabricació d’una nova gamma de menjar en format de tapes casolanes orientada bàsicament a l’exportació.
                                                                
  • La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de La Pobla de Lillet han donat suport al procés de cerca d’un nou inversor per a les instal·lacions de Soluciones Alimentarias R45 S.L. per tal d’assegurar el manteniment de l’activitat productiva i dels llocs de treball.
 
  • L’acord de col·laboració que la Generalitat manté amb els jutjats mercantils ha permès fer un seguiment actiu del procés concursal de Soluciones Alimentarias R45 S.L. per evitar el tancament de la planta.
 
L’empresa catalana Espuña, dedicada a la producció i distribució d’embotits d’Olot, ha comprat la unitat productiva que la companyia  Soluciones Alimentarias R45 S.L. tenia a la Pobla de Lillet, assegurant la creació de 20 llocs de treball. Soluciones Alimentarias R45 S.L. , que oferia serveis de alimentació precuinats, havia entrat en concurs de creditors el mes de setembre del 2013.
 
Espuña reorientarà els serveis de les instal·lacions de la Pobla de Lillet per iniciar-hi la producció d’una nova gamma de menjar, en format de tapes casolanes “Tapas al minut”, que destinarà majoritàriament a les exportacions, sobretot als Estats Units i a Llatinoamèrica. És previst que l’activitat a la planta es reprengui a finals d’any , una vegada adoptats els canvis de maquinaria i amb la incorporació de 20 treballadors.
 
L’operació de compra de R45 SL per part d’Espuña ha rebut el suport de l’Ajuntament de la Pobla de Lillet i de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Indústria. Aquest departament col·labora des de fa un any amb els jutjats mercantils de Catalunya per tal de fer un seguiment actiu dels processos concursals i buscar possibles inversors, amb la finalitat d’evitar el tancament de les empreses en concurs.
 
En el cas d’Espuña, a més, tant la Generalitat com el consistori han facilitat a l’empresa les gestions operatives per a l’adequació urbanística dels terrenys de La Pobla de Lillet i per a l’adaptació mediambiental de la zona pel que fa a la depuració d’aigües.
 
En aquets moments s’està treballant a nivell de diferents administracions l’adequació dels accessos al polígon industrial.