• Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat 830 hectàrees de pi i matoll
  • Totes les persones que han estat desallotjades preventivament poden tornar a casa aquesta nit
  • Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del pla INFOCAT
 
Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a les 19.35 hores, l’incendi forestal que afecta, des de diumenge, la Serra de la Creu de Tivissa, a la Ribera d’Ebre.
 
Al llarg del dia d’avui, els Bombers han treballat amb línees d’aigua, eines manuals i el suport dels mitjans aeris i de maquinaria pesada, tot centrant els esforços al flanc est el qual, amb l’entrada al migdia de vent de llevant, podia créixer més ràpidament. L’efectivitat dels recursos destinats i l’ajut meteorològic, ja que aquesta tarda ha plogut a la zona, han afavorit l’evolució de l’incendi.
 
Ara encara hi resten zones amb fumaroles, però la major part del perímetre del foc està assegurat. La tasca dels Bombers es centra en remullar la superfície afectada per poder donar el foc per controlat el més aviat possible. Al llarg de la nit hi treballaran una vintena de dotacions dels Bombers (11 camions d’aigua, 6 vehicles del Grup d’Actuacions Forestals, GRAF, i 5 vehicles lleugers i de comandament).
 
Els mitjans aeris s’han retirat amb l’ocàs i demà, amb les primeres llums del dia, es tornaran a enlairar. Els mitjans cedits pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente han tornat a les seves bases i no està prevista la seva reincorporació.
 
Totes les persones que han estat desallotjades al llarg d’aquest dos dies podran tornar a casa aquesta nit. Cal recordar que els desallotjaments s’han fet com a mesura preventiva i que en cap cas hi ha hagut afectacions personals o materials.
 
Segons les darreres informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat 830 hectàrees de pi blanc i matoll, totes del terme municipal de Tivissa, la major part de les quals pertanyen a l’Espai d’Interès Natural (EIN) de les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) i també manté activada la unitat mòbil de protecció civil (UMOPC) com a Centre de Comandament Avançat porten a terme les tasques de coordinació de l’INFOCAT i que està instal·lada davant del parc de Bombers de l’Ametlla de Mar.
 
El dispositiu d’extinció ha comptat amb efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), del Cos dels Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), del Cos d’Agents Rurals i de la Creu Roja, a més de la col·laboració dels mitjans cedits pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 17 de juny de 2014
21.00 hores