• Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta de l’INUNCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de tempestes per aquesta tarda a les comarques del nord-est de Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l’Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per la millora de les condicions meteorològiques i perquè no s’han produït afectacions greus derivades de les pluges. Tot i això, Protecció Civil de la Generalitat manté el Pla INUNCAT en fase de Prealerta per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses durant el dia d’avui al nord-est del país en especial a les comarques de l'interior de Girona, la Cerdanya, Osona i part del Vallès Oriental.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut 162 trucades relacionades amb les pluges des d’ahir i fins a les 7.00 hores d’aquest matí. El major nombre de trucades al telèfon 112 i d'incidències es va concentrar en la franja de les 22.00 a les 23.00 hores i van anar clarament a la baixa a partir de la mitjanit. La majoria de les 15 trucades que s’han rebut des de les dotze de la passada mitjanit fins a les 7.00 hores s’han realitzat des de la demarcació de Tarragona.
Gairebé el 40% de totes les trucades al 112 s’han fet des del Tarragonès (39 trucades) i des de l’Alt Camp (25). Amb origen al Baix Llobregat es van fer 24 trucades. La majoria de trucades es van fer per inundacions de baixos i per incidències de trànsit derivades de la pluja.
Els Bombers de la Generalitat han rebut al llarg de la nit 8 avisos relacionats amb la pluja al Camp de Tarragona. D’aquests, els Bombers han treballat en un parell de casos per retirar arbres mig tombats a Tarragona i Reus i en un altre per ajudar a treure aigua acumulada als baixos d’una casa, als Pallaresos.
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que no s’ha produït cap incidència a les carreteres catalanes durant la passada nit derivada de la pluja i, per la previsió de noves pluges avui, recorda que cal extremar la precaució a la carretera i tenir presents els consells de conducció segura davant fenòmens meteorològics adversos.