La mesura pretén evitar incendis forestals i es repetirà al llarg de l’estiu quan el risc sigui important
 
 
Els ajuntaments d’Os de Balaguer i Ivars de Noguera restringiran durant tot el pont de Sant Joan l’accés motoritzat a àmplies zones forestals dels seus termes municipals per prevenir el risc d’incendis forestals. Els Agents Rurals intensificaran la vigilància en aquestes zones en coordinació amb els Mossos d’Esquadra.
 
Des de demà fins al dia 25 de juny s’instal·laran tanques que impediran l’accés motoritzat als boscos dels municipis d’Ivars de Noguera i Os de Balaguer. Els dos ajuntaments afectats han pres aquesta determinació, de manera coordinada amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (propietària de bona part dels terrenys), els Agents Rurals de la Noguera i els Mossos d’Esquadra.
 
Es tracta d’àmplies zones forestals, molt despoblades, que es pretenen preservar dels riscos que comporta l’accés motoritzat en l’època d’alt risc d’incendis forestals. La major part dels terrenys que es tancaran són propietat de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, i es troben inclosos a l’Espai d’Interès Natural dels Vessants de la Noguera Ribagorçana. A més, es preveu que es repeteixin els tancaments sempre que hi hagi un risc d’incendi forestal important. Agents Rurals  i Mossos d’Esquadra vetllaran pel compliment efectiu d’aquest tancament.
 
Des del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural es recorda la necessitat de prendre mesures preventives durant les properes dates per les fogueres i l’ús de pirotècnia. Cal extremar les precaucions arreu, especialment quan es produeixin concentracions de gent prop de zones forestals, i això és recomanable fer-ho fins i tot en aquelles comarques on el perill d’incendi no sigui gaire elevat.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.