• El conseller Felip Puig anuncia que "estem treballant, impulsant i aportant xifres i referències" que permetrien que hi hagués un vol regular entre Califòrnia a Barcelona
El conseller Puig durant la seva intervenció
El conseller Puig durant la seva intervenció

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va presidir ahir un dels últims actes de la missió institucional del Govern als Estats Units després de 5 dies d’intensa activitat pels estats de Washington i Califòrnia. En el seva intervenció, Puig va aprofitar per explicar als assistents que “tant Barcelona com el Govern de la Generalitat estem treballant, impulsant i aportant xifres i referències que permetrien d’alguna manera que hi hagués un vol regular a Barcelona” des de Califòrnia.


El conseller ha volgut posar de manifest que les xifres demostren que un vol Barcelona-San Francisco seria rendible en els primers mesos. Però veu difícil aconseguir-ho perquè impacta contra la política aeroportuària centralitzadora de l’estat espanyol, “i ho impediran”. Tot i això, “el Govern de la Generalitat espera que la centralització i aquest model tan poc modern que té avui l’Estat espanyol de gestionar els seus aeroports no impedeixi, com ha estat en el passat, que aviat tinguem un vol directe amb Califòrnia."


Aquestes reflexions el conseller Puig les havia traslladat prèviament al vice alcalde de Sant Francisco i al secretari de Comerç de Califòrnia en la trobada que havia mantingut hores abans.
 
 
En un altre ordre de coses, durant la seva intervenció, Puig va destacar la importància de les tecnologies de la informació com a negoci, però també com a element que “permet avançar d’una manera decidida en la línia dels governs oberts, la transparència i amb el rendiment de comptes. És un gran aliat per una democràcia de qualitat."

 
L’acte empresarial “Tecnologia, Innovació Cívica i Governança” es va dur a terme al centre de convencions Bentley Reserve i va consistir en una taula rodona d’experts que va reflexionar sobre el necessari equilibri i la nova aliança que s’ha d’establir entre democràcia, governança i tecnologia. El debat, que tenia com a punt de partida l’exposició que el President Mas va deixar enregistrat en un videomissatge, va ser moderat per Tom Vacar, periodista i presentador del canal de televisió FOX2, i hi van participar el Sr. Philip Seib, professor en relacions internacionals i professor, també, en periodisme i diplomàcia pública a la University of Southern Califòrnia, i el Sr. Joseph R. Fink, professor emèrit de la Universitat Dominicana i President del Commonwealth Club de Califòrnia.
 
Durant els dies anteriors, la delegació catalana de membres de la Generalitat i empresaris, han pogut visitar grans operadores i grans companyies com Microsoft, Hewlett Packard i Dropbox, i han conegut de ben aprop el model de Silicon Valley, que és un referent pel que fa a les acceleradores d’empreses, la captació d’inversió, la innovació permanent i l’adaptació de nous models de negoci que poden ser d’exemple per generar una nova economia també a Catalunya. Així mateix, el conseller Puig va signar un acord de col·laboració amb el departament de comerç de l’estat de Washington i es va reunir també amb l’alcalde de Seattle.
 

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 519

Foto 2

Foto 2 228