Drets Socials

Més de 200.000 infants i joves participaran aquest estiu en unes 4.200 activitats de lleure arreu de Catalunya

La majoria d'activitats són casals, colònies i acampades i les places encara disponibles es poden consultar al web www.jove.cat/triaelteuestiu

query_builder   21 juny 2014 11:00

event_note Nota de premsa

Més de 200.000 infants i joves participaran aquest estiu en unes 4.200 activitats de lleure arreu de Catalunya

La majoria d'activitats són casals, colònies i acampades i les places encara disponibles es poden consultar al web www.jove.cat/triaelteuestiu

Més de 200.000 infants i joves (l’any passat van ser 202.830) participaran a partir d’avui en alguna de les 4.200 activitats de lleure programades fins al setembre arreu de Catalunya per entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.
 
La majoria de les activitats programades corresponen a casals, colònies i acampades. Tot i que el gruix dels joves i infants catalans ja estan inscrits, encara hi ha algunes propostes amb places disponibles. Les persones interessades en conèixer l’oferta de les entitats d’educació en el lleure i informació útil sobre les activitats poden consultar el web www.jove.cat/triaelteuestiu, que el Departament de Benestar Social i Família ha habilitat en el marc de la campanya “Tria el teu estiu”.
 
Entre els joves i infants que s’inscriuen a les activitats d’educació en el lleure s’inclouen els que ho fan per primera vegada, els que s’hi apunten a l’estiu de manera puntual i els que participen en centres d’esplai o agrupaments escoltes durant tot l’any i culminen les tasques educatives amb una activitat a l’estiu.
 
La distribució de les activitats és la següent:
 
§         Casals de vacances (52% de les activitats): Ocupen unes hores al dia i tenen lloc habitualment en el mateix entorn on viuen els infants i adolescents. Cada participant dorm a casa seva, llevat que hi hagi programada una sortida que duri més d’un dia. L’horari habitual és de matí i/o de tarda. S’hi fan activitats diverses: tallers, bany, jocs, excursions, visites, etc. Estan pensats per a nois i noies d’entre 5 i 12 anys.
 
§         Colònies (22% de les activitats): Es fan en una casa de colònies o en una altra instal·lació autoritzada per a aquesta funció. Les cases disposen d’espais diversificats per fer-hi activitats. Les més habituals són els jocs, les excursions, les sortides, les descobertes, les vetllades i els tallers. Majoritàriament, hi participen nois i noies d’entre 5 i 16 anys.
  
§         Acampades (17% de les activitats): Es fan en contacte directe amb la natura. L’allotjament és en tendes de campanya. S’hi fan jocs, excursions, sortides, descobertes i vetllades, la major part de les quals relacionades amb l’entorn natural. Estan pensades per a nois i noies d’entre 8 i 18 anys.
 
§         Rutes (7% de les activitats): Són recorreguts que es fan seguint un itinerari d’interès, de manera que cada dia es pot dormir en un lloc diferent. L’experiència s’aprofita per visitar zones del recorregut, contemplar els paisatges i compartir experiències amb els i les membres del grup. Es poden fer a peu, amb bicicleta, en carro, a cavall o amb altres mitjans de transport. Les rutes estan obertes a joves d’entre 12 i 20 anys.
 
§         Camps de treball (2% de les activitats): Fets per un grup de joves durant el temps de vacances amb un interès comú de servei a la comunitat. S’hi duu a terme un treball desinteressat en un projecte de dimensió social ajudant a persones, protegint la natura, restaurant edificacions d’interès... L’allotjament pot ser en un casa, en tendes de campanya o en instal·lacions habilitades expressament, properes al lloc on es fa el servei. Estan oberts a joves d’entre 15 i 29 anys.
 
Benestar Social i Família oferta 1.292 places per a 90 camps de treball
 
El Departament de Benestar Social i Família organitza aquest estiu 90 camps de treball per a un total de 1.292 places, repartits en 1.230 places per a 55 camps que es faran a Catalunya, i 62 places més per a 35 camps organitzats a la resta de l’Estat. Diferents associacions d’educació en el lleure són les encarregades de gestionar i fer les activitats.
 
Algunes de les places encara estan disponibles. Els joves d’entre 15 i 29 anys interessats en participar-hi poden fer la seva preinscripció a través del web www.jove.cat/campsdetreball.
 
Es preveu que la participació sigui superior a la de l’any passat, amb un total de 1.203 joves catalans. D’altra banda, 631 joves més van gaudir de camps de treball internacionals.
 
10.074 places per a infants i joves a “L’estiu és teu!”       
 
El programa per a infants i joves de 5 a 17 anys “L’estiu és teu!”, organitzat per l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família, tindrà lloc a 30 albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya, enguany amb una oferta de 10.074 places.
 
Les estades més sol·licitades en el període de preinscripcions han estat les combinades d’idiomes i esports (52%), seguides de les d’idiomes (22%), les multiesportives (9%), música (4%), esportives (3%), natura (2%), cinema (2%), teatre (2%), enginy (2%) i combinat d’astronomia i anglès (2%).
 
Activitats per demarcacions
 
Les comarques de la demarcació de Barcelona són les que concentren més participants aquest estiu, amb uns 119.000 nois i noies repartits en 1.930 activitats. Segons les previsions, un 63% seran casals de vacances, un 18% colònies, un 14% acampades, un 3% rutes i un 2% camps de treball.
 
Les comarques de Girona seran les segones en nombre de participants. La previsió és que acullin uns 50.000 joves en 1.160 activitats en aquesta demarcació. En concret, es repartiran en casals de vacances (32%), colònies (28%), acampades (22%), rutes (16%) i camps de treball (2%).
 
A la demarcació de Lleida es preveuen unes 570 activitats, de les quals un 36% seran casals de vacances, un 25% colònies, un 25% acampades, un 10% rutes i un 4% camps de treball, que acolliran en total a més de 21.700 joves i infants.
 
Segons els mateixos càlculs, el Camp de Tarragona acollirà uns 13.800 participants, que faran unes 270 activitats repartides en casals de vacances (56%), colònies (26%), acampades (12%), rutes (3%) i camps de treball (3%).
 
Finalment, s’espera que a les Terres de l’Ebre es duguin a terme unes 140 activitats per a 5.900 infants i joves. Les més habituals seran els casals (64%), les colònies (20%), les acampades (10%), les rutes (5%) i els camps (1%).
 
Consulteu el PDF adjunt per conèixer el nombre d’activitats previstes per comarques.

1  

Fitxers adjunts

Activitats per comarques

Activitats per comarques
PDF | 16

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia