Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Els olis de Catalunya, resultats de la campanya 2013-2014

query_builder   21 juny 2014 10:00

event_note Nota de premsa

Els olis de Catalunya, resultats de la campanya 2013-2014

 
 
El Departament d'Agricultura ,Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAMM) va presentar ahir, a Constantí, les actuacions per a la millora de la qualitat de l’oli que duu a terme, i els resultats obtinguts en les mostres d’oli de la campanya 2013-2014, en el marc de la Jornada tècnica ‘Els Olis de Catalunya, els resultats de la campanya 2013-2014’, que va presentar el director general d'Alimentació, Qualitat i Industries Agroalimentàries, Domènec Vila, i que s’emmarca dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2014, del Departament.
 
La jornada, que va tenir lloc a Mas Bové, va aplegar més de 60 persones del sector productiu de l'oli, de les denominacions d'origen d'oli, del món de la recerca, administracions, i altres agents que formen part de la cadena de valor de l'oli a Catalunya.
 
En aquesta jornada, es va explicar i debatre els resultats obtinguts a partir dels instruments i actuacions que impulsa el DAAM conjuntament amb el sector, amb la finalitat de millorar la qualitat dels olis de Catalunya, i molt especialment els de les cinc denominacions d'origen: Baix Ebre-Montsià, Empordà, Garrigues, Siurana, i Terra Alta. Entre aquestes activitats, es va destacar el treball que es duu a terme en el programa de qualitat d'olis que impulsa el DAAM, amb la direcció tècnica de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i en què participa una tercera part dels molins d'oli de Catalunya.
 
En el curs de la jornada, es va exposar el suport analític que el Departament dóna al sector a través del Laboratori Agroalimentari de Catalunya i dins d’aquest,  molt especialment, el treball que realitza el Panell de Tast Oficial d'Olis  Veges de Catalunya. Aquest Panell,  gràcies a la gran implicació de tots els seus membres, del DAAM i de tot el sector de l’oli,  ha assolit, l’any 2013, el nombre més alt de mostres analitzades. Els resultats de les anàlisis han posat de relleu la millora continua de la qualitat dels olis catalans.
 
Un altre aspecte que es va exposar són les línies de futur en l'anàlisi d'olis, implementades per a poder reduir possibles fraus i posar en valor, així, els productes de qualitat. 
 
I finalment, es va compartir amb el sector la iniciativa del DAAM d'impulsar l'oleoturisme com un instrument de millora de la valorització del producte i d'aproximació dels olis de qualitat de Catalunya i dels valors dels territoris on es produeixen, tant als consumidors locals, com a nivell internacional. Aquest projecte s'impulsa en el marc d'un programa europeu ENPI, en què participen organitzacions de Sardenya i d'Israel.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia