• El dia de Sant Joan, els xàfecs seran localment d’intensitat molt forta i puntualment podran acumular més de 50 mm en 24 hores
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la baixa situada a l’oest de Portugal es desplaçarà cap a l’est de la península Ibèrica al llarg de dia d’avui i per demà dimarts 24 a la tarda se situarà al nord-estde Catalunya.
 
Per avui dia 23 fins a primeres hores de la tardaestarà el cel seré amb intervals de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral, i amb núvols alts i mitjans al Pirineu. A la tarda hi haurà creixement de nuvolades, principalment en zones de muntanya del prelitoral i Pirineu, on hi haurà ruixats d’intensitat feble i moderada i localment acompanyades de tempesta i calamarsa. Durant la revetlla de Sant Joan, el cel es mantindrà mig ennuvolat al terç oest amb ruixats febles i dispersos, més probables al Pirineu Occidental. A la resta del territori predominarà el cel seré amb intervals de núvols baixos al litoral. Les temperatures seran semblants a les del dia anterior. Les màximes es mouran entre 25 i 29 ºC al litoral i el Pirineu, 26 i 31 ºC a la resta del país.
 
Per Sant Joan, dia 24, la jornada començarà mig ennuvolada a la meitat oest on hi pot haver algun xàfec, i estarà entre poc i mig ennuvolat a la resta del territori. A partir de mig matí hi haurà creixement de nuvolades a la meitat nord i resta de la serralada del prelitoral. S'esperen xàfecs a punts de muntanya que al llarg del dia s'estendran a la resta del territori, sobretot a l'interior. Seran d'intensitat moderada en general, puntualment fortes i acompanyades de tempesta i pedra. S'acumularan quantitats abundants en conjunt, si bé seran localment molt abundants (més de 50 mm en 24 hores) a punts de l'interior del quadrant nord-est i a la Catalunya Central. Les precipitacions podran anar acompanyades de fang. Les temperatures seran semblants o lleugerament més baixes.
 
Els models meteorològics indiquen que al llarg de la matinada de dimecres la pertorbació acabarà de passar pel nord-est de Catalunya i entrarà una falca anticiclònica per l’oest. Amb aquesta situació, els dies vindran marcats pel cel poc ennuvolat pel matí en general i creixement de nuvolades per la tarda al nord i est del país on hi haurà xàfecs dispersos.
 
A causa de la predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de situació meteorològica de perill per intensitat de precipitació.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 92