Congrés Sostenibilitat
 
  • En el marc del Congrés, també s’organitza la Festa de la Sostenibilitat, una jornada d’activitats lúdiques dirigides a les famílies al Moll de la Fusta de Barcelona
 
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, i Ecoembes, la gestora del sistema integrat de gestió d’envasos lleugers i de paper i cartró, organitzen demà passat divendres, 27 de juny, el Congrés Catalunya Sostenible. Societat i Medi Ambient. Durant la jornada es compartiran i analitzaran experiències i tendències en matèria de reciclatge i desenvolupament sostenible, amb l’objectiu d’establir els reptes ambientals de futur. L’endemà, el dissabte 28 de juny, el punt d’interès es traslladarà al Moll de la Fusta, on se celebrarà la Festa de la Sostenibilitat, una jornada d’activitats lúdiques i sorpreses dirigides a les famílies, perquè aprenguin a viure de manera sostenible.
 
Congrés Catalunya Sostenible. Societat i Medi Ambient
 
Aquesta jornada busca repensar la manera d’actuar per reduir l’impacte ambiental en el nostre planeta a través de reflexions i experiències que marquin el rumb a seguir en la gestió sostenible del capital natural i humà. Els Ajuntaments de Barcelona i de Sant Cugat del Vallès analitzaran el concepte d’ smart city, periodistes de diferents mitjans de comunicació debatran com poden ajudar a difondre entre la societat els valors mediambientals, i empreses com Danone i Pascual, i la patronal Foment del Treball explicaran com el seu compromís amb el medi ambient té efectes directes en el nostre entorn.
 
Andrew Morlet, de la Fundació Ellen MacArthur, impartirà una ponència magistral sobre l’economia circular, Johan Gossens de FOST Plus, i Jeremy Rifkin, president i fundador de la Fundació Tendències Econòmiques, aquest últim a través de videoconferència, parlaran sobre les claus de l’èxit en matèria de sostenibilitat econòmica i com abordar reptes futurs.
 
Festa de la Sostenibilitat
 
En el marc del Congrés, s’ha organitzat per a dissabte la Festa de la Sostenibilitat al Moll de la Fusta de Barcelona, on les famílies podran gaudir de música en directe, actuacions infantils, jocs del reciclatge i tallers per aprendre a ser encara més sostenibles. També s’hi instal·laran exposicions amb algunes de les activitats que duen a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat i Ecoembes.
 
Hi haurà un escenari amb música en directe i tots tipus d’animacions. Al matí, actuaran Pep Callau i els Pepsicolen  i es representarà el musical El Regne de la Fantasia, de Geronimo Stilton. A la tarda, Cartonutti i les 3RRR realitzarà un show de màgia comunicativa, i actuaran The Mamzelles i The Pinker Tones. Ja a la nit, serà el torn de Depalet Band, la primera banda que interpreta temes amb instruments construïts amb fusta reciclada provinent de palets, i la Fundación Tony Manero.
 
Al llarg de tot el dia, es realitzaran tallers i jocs amb material reciclat, estaran instal·lats inflables com el “Pop gegant”, els “Contenidors per reciclar saltant” i el “Recopilador”, una sínia i uns petits “cavallets” fets amb utensilis reutilitzats, més de 30 jocs d’enginy per descobrir com el reciclatge es pot convertir en un autèntic joc,  un tauler d’escacs gegant, entre d’altres activitats.
 
A l’espai de restauració es podran degustar productes de proximitat, Km0, carns ecològiques i productes Bio. Totes les vaixelles seran compostables o retornables, i es realitzaran accions per prevenir el malbaratament alimentari i la separació correcta de la brossa.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 230