Protecció Civil de la Generalitat ha activat avui a un quart de tres de forma preventiva l’ALERTA del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT per la fuita parcial del contingut d’una cisterna que portava un líquid molt inflamable i tòxic (tipus resina) a la carretera N-240 punt kilomètric 17.3 del municipi de Valls.
 
El vessament s’ha produït, aparentment, quan en girar un camió una rotonda, ha vessat el producte per una tapa que es trobava mal tancada. S’han vessat 300 litres aproximadament, que han provocat una taca al terra. No s’ha produït cap filtració ni afectació a cap riera. No hi ha hagut ferits. Hores d’ara la carretera ja està neta i la circulació normalitzada.
 
S’ha procedit a cobrir la taca amb una espessa capa de sepiolita absorvent per part dels Bombers de la Generalitat, que han destinat 4 vehicles a l’actuació i han acompanyat el camió fins a una planta de Valls.  El camió ha pogut reprendre la marxa i no ha calgut cap tipus de transvasament de la càrrega.
 
Protecció Civil ha desactivat el Pla TRANSCAT  aun quart de quatre. Des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT s'ha coordinat amb l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) el procediment per tal que els propietaris de dos vehicles particulars que han quedat tacats pel producte el puguin eliminar i netejar.