• El conseller d’Empresa i Ocupació denuncia una “nova hostilitat de l’Estat” i assegura que la nova iniciativa legislativa del Govern de l’Estat “segueix l’estela marcada per lleis que atempten contra el nostre autogovern tal i com ha passat amb la reforma del sector elèctric o amb la Llei d’Unitat de Mercat”
 
  • Puig assegura que “defensarem les competències sense cap feblesa”
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat un recurs si no funciona el diàleg amb l’Estat pel que fa a la recentralització de competències de la Inspecció de Treball. En aquest sentit, Puig ha denunciat “una nova hostilitat del Govern de l’Estat” pel que fa a la recentralització de competències de la Inspecció de Treball i ha assegurat que “defensarem les competències sense cap feblesa”.
 
Durant la resposta a una pregunta parlamentària formulada pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Puig ha assegurat que la nova iniciativa legislativa del Govern de l’Estat “segueix l’estela marcada per lleis que atempten contra el nostre autogovern tal i com ha passat amb la reforma del sector elèctric o amb la Llei d’Unitat de Mercat”.
 
El Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social va elaborar el primer trimestre d’enguany un esborrany de la nova Llei ordenadora del Sistema d’Inspecció de Treball i Seguretat Social. El conseller ha explicat que “s’han produït reunions entre l’Estat i la Generalitat de Catalunya de les quals ja s’han presentat un seguit d’al·legacions” i ha avançat que “aquesta setmana es produirà una nova reunió bilateral”.
 
El titular d’Empresa i Ocupació ha mostrat la seva preocupació per un dels aspectes que apunta la nova llei que és la creació d’un Cos Nacional de Subinspectors de Seguretat i Salut, un àmbit competencial propi i que ja existeix com a cos autonòmic. Puig ha acabat la seva intervenció recordant que “seguim en mecanismes de diàleg”.