“Aconseguir una millor primària és garantia de tenir una millor secundària”, ha dit la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, com a valoració de la millora dels resultats de les proves d’avaluació de sisè de primària, i en resposta a una pregunta parlamentària del grup de Convergència i Unió. Enguany, més de 70.000 alumnes han fet les proves de sisè de primària.

 
La consellera ha recordat que les proves d’avaluació externa permeten saber com està el sistema i en què s’ha de millorar. Ha destacat, en aquest punt, el fet que s’ha evidenciat una notable millora en matemàtiques i en especial en geometria, on hi havia un important decalatge. També ha destacat la millora en català i castellà i la seva equivalència en els resultats. De fet, la consellera ha explicat que s’han comparat les proves de castellà amb el nivell de castellà de les proves de Madrid i s’ha pogut comprovar que és equivalent.
 
Amb aquest resultats a la mà, Rigau considera que s’està treballant en positiu en l’Ofensiva de país a favor de l’èxit escolar i ha reiterat que amb els resultats, els alumnes poden passar a secundària amb més informació sobre les seves necessitats i així millorar l’èxit dels alumnes que cursen l’ESO.
 
 
 
25 de juny de 2014