La jornada abordarà el valor d’aquest segell com a plus de qualitat en la comercialització, la implementació a nivell mundial, el volum de negoci que genera, les repercussions d’aquesta certificació en l’economia local, les diferents modalitats de certificats existents, la demanda dels productes alimentaris KOSHER
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza el seminari ‘Les oportunitats del segell KOSHER: un mercat que creix’, una jornada de formació per a facilitar a les empreses catalanes l’accés a la informació tècnica per a preparar-se per a la certificació dels seus productes i facilitar l’entrada en aquest segment de mercat que creix internacionalment.
 
El conseller delegat de PRODECA i director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, obrirà, a les 9:30 hores, a la seu de PRODECA a Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 620), l’esmentat seminari, que tindrà com a eix central les ponències sobre ‘Les oportunitats del mercat Kosher’, per part de Sara Melià, Executive Director de BIDA–Business Intelligent Development Analysts, i ‘Els Aspectes tècnics del Kosher’, a càrrec de David Gozlan, Inspector Kosher del Rabinat de Madrid.
 
El mercat Kosher
 
El mercat Kosher representa el 17% del comerç mundial de productes alimentaris i s’estima en 600.000 milions de dòlars anuals. Es tracta d’un mercat que incrementa el seu valor anualment en 500 milions de dòlars.
 
Els principals consumidors són la comunitat jueva (16 milions), però també els musulmans, els vegetarians, vegans i les persones intolerants a la lactosa que troben en el Kosher un estàndard saludable i amb garantia de qualitat.
 
També val a dir que els principals països consumidors són: Estats Units, Israel, França i Canadà, seguits del Regne Unit, Alemanya, Àustria, Austràlia, Argentina, Itàlia, Noruega, Polònia, i Sudàfrica.
 
 
           
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.