Aquesta edició, que consolida la Festa del Trepat, es realitzarà al Viver de Celleristes de Barberà de la Conca, projecte Leader que s'ha convertit en un referent i un motor d'iniciatives innovadores
 
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, inaugurarà demà divendres, dia 27 de juny, a les 9:00 hores, la jornada de la V Festa el Trepat, al Viver de Celleristes de Barberà de la Conca.
 
La jornada pretén ser un referent i un punt de trobada al voltant d'aquesta varietat específica de la Conca de Barberà.
 
En aquest context, la jornada es desenvoluparà al voltant de la varietat Trepat i del món del vi i dels productes agroalimentaris en general. En primer lloc, es presentarà la nova APP "De la Terra", una aplicació mòbil per a descobrir els productes agroalimentaris de la Conca de Barberà i del Priorat. Posteriorment, tres elaboradors de vi de la varietat Trepat presentaran els vins que s'han fet amb tres tipus diferents d'elaboracions i trepats amb criança de roure del Viver de Celleristes. I en acabar la jornada es realitzarà una breu presentació i visita guiada a les instal·lacions del Viver de Celleristes.
 
El projecte del Viver de Celleristes, que és un viver comarcal d'empreses especialitzades en l'elaboració de vi de qualitat que es desenvolupa a la Conca de Barberà, és un projecte innovador que preveu el desenvolupament d'una activitat singular. En el projecte s'integra les activitats i necessitats d'un viver d'empreses i les d'un celler.
 
Com a viver d'empreses, aquest projecte ofereix unes instal·lacions adaptades a les necessitats dels emprenedors que volen crear una nova empresa, la qual cosa inclou els locals específics per a l'elaboració de vi i altres locals per a les accions de formació i d’assessorament.
 
El Departament d’Agricultura, a través de la Direcció General de Desenvolupament Rural, és el principal valedor d’aquesta iniciativa, en la qual la metodologia Leader ha estat present en tot el procés de desenvolupament del projecte. Des de la fase d’obtenció de recursos per a fer front a les inversions necessàries, a ser el puntal per a transferir el coneixement i l’impuls a altres vivers especialitzats a través de projectes de cooperació, fins al model de gestió, amb participació pública i privada en els seus òrgans de gestió.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa.

Comunicat de premsa.
PDF | 248