Els millors 3 vídeos sobre ciències produïts per escolars catalans, seleccionats entre 180 treballs aspirants procedents de centres de Primària, Secundària i Batxillerat, han rebut avui a Castelldefels els premis de la quarta edició del concurs audiovisual sobre experiments científics X(p)rimenta, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i amb el patrocini del Grup SERHS. Les temàtiques dels vídeos premiats
–produïts per grups de 3 alumnes i un professor– mostren experiments senzills sobre els núvols (meteorologia), el principi de Pascal (física) i les mescles (química).
 
La convocatòria s’ha adreçat a alumnes i professors que vulguin comunicar, mitjançant la filmació d’un vídeo de tres minuts de durada, experiments que expliquin i divulguin alguns dels continguts sobre ciències i tecnologia dels nivells educatius de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. Els vídeos premiats, i 21 treballs més que han rebut una menció especial, es poden visionar a Recerca en Acció (www.recercaenaccio.cat), portal de divulgació científica de l’FCRi, que disposa actualment de més de 150 vídeos científics escolars. Enguany, també s’ha premiat l’escola o centre que ha promogut la màxima participació al concurs i la que ha presentat els vídeos més originals.
 
Els guardons, lliurats en un acte presidit per Enric Claverol, director general de l’FCRi, i Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC, han consistit en entrades a Cosmocaixa Barcelona i el Museu de la Ciència i la Tècnica (mNACTEC) de Terrassa per als alumnes i en estades per als professors a un dels Vilars Rurals que el Grup SEHRS té a Sant Hilari, Arnes o Cardona. L’escola que ha presentat més alumnes participants i la responsable del vídeo més original han rebut 200 euros cadascuna per material escolar, gentilesa de l’ACCC.
 
X(p)rimenta 2014 ha comptat amb el suport del Departament d'Ensenyament i el Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, CosmoCaixa Barcelona, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC-UPC) i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).
 
 
Relació de vídeos i centres premiats:
 
Millor vídeo en la categoria de Primària: “Què són els núvols?”, Escola Els Estanys (Platja d’Aro).
 
Millor vídeo en la categoria de Secundària: “El principi de Pascal”, Institut Ausiàs March (Barcelona).
 
Millor vídeo en la categoria de Batxillerat: “Separant mescles”, Centre d’Estudis Roca (Barcelona).
 
Premi al centre que ha promogut la màxima participació dels seus alumnes en les diferents etapes educatives: Centre de Recursos Pedagògics de La Garrotxa.
 
Premi al centre que ha presentat els vídeos més originals: Institut Manuel Sales i Ferrer (Ulldecona).
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat Xperimenta

Comunicat Xperimenta
PDF | 51