Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones ofereix suport professional a dones polítiques de les Terres de l'Ebre

query_builder   26 juny 2014 19:35

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones ofereix suport professional a dones polítiques de les Terres de l'Ebre

Jornada a Tortosa de l'Escola de Dones Polítiques
L’Institut Català de les Dones (ICD) ha organitzat aquesta tarda a Tortosa  una sessió de formació amb l’objectiu de reforçar les competències directives i la capacitat de lideratge i comunicació de les electes. En concret el curs, que té lloc en el marc de l’Escola de Dones Polítiques 2014, vol promoure les aportacions de les dones a la política local, la seva permanència en els càrrecs i el seu accés a qualsevol àrea política.
 
La sessió, que ha comptat amb la participació de 35 polítiques de les Terres de l’Ebre, ha esta inaugurada per Carme Valls, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, i Pere Panisello, vicepresident territorial de les Terres de l’Ebre de la Diputació de Tarragona.
 
El curs inclou un espai de mentoring per fomentar l'aprenentatge i el progrés de les carreres de les dones a través de l'experiència i l'habilitat d'altres professionals que comparteixen els seus coneixements. Consisteix en què dones amb una amplia i reconeguda experiència en el camp de la política acompanyen i aconsellen d’altres en la seva carrera i àmbit professional.
 
La jornada de Tortosa ha comptat amb una conferència a càrrec de la psicòloga i coach Hermínia Gomà, i una sessió de mentoring amb Maria Beltrán, alcaldessa de Tivenys; Dolors Subirats, alcaldessa de Rasquera; Marutxi Ballester, alcaldessa de la Sénia; Anna Algueró, regidora de l’Ajuntament de Tortosa; i Maria Cruz Sabaté, regidora de l’Ajuntament de la Sénia.
 
L’Escola de Dones Polítiques també és un espai de trobada i impuls a la creació de xarxes de col·laboració entre dones polítiques al territori. En els darrers anys la participació de les dones a la política ha augmentat però les alcaldesses encara són un 14,2% del total, i les dones regidores un 32,2%.
 
Es tracta d’un espai obert a totes les dones i s’ofereix en el marc d’un programa de l’Institut de Formació Política per a Dones, creat l’any 2008 per la Diputació de Barcelona. La incorporació de l’ICD a aquest programa permet que dones electes de municipis de la resta de demarcacions puguin accedir a aquesta formació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia