Cloenda
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha clos la trobada de la demarcació de Girona de professionals de joventut i càrrecs electes que aquest matí s’ha celebrat a l’Auditori de l’Edifici de la Generalitat. La coordinadora territorial de Joventut, Anna Prior, ha inaugurat l’acte.
En la trobada s’han presentat els resultats de l’Enquesta a la Joventut de Catalunya, que ofereix una radiografia de la situació de la joventut a les comarques gironines en un ampli ventall de temàtiques de la vida dels i les joves (educació, treball, emancipació, participació, salut, mobilitat, etc.). Aquestes dades permeten millor la intervenció promoguda per l’administració local a les necessitats de les persones joves.
Així mateix, i en connexió amb la realitat juvenil, també s’ha donat  a conèixer com ha estat el procés d’elaboració i aprovació del Pla d’Actuació Territorial en Joventut 2016 (PATJ-2016), i quines són les prioritats de treball a nivell substantiu i operatiu que el món local s’ha fixat per a la intervenció en polítiques de joventut per aquests propers anys.
El PATJ-2016, el contingut del qual ha estat consensuat entre els municipis, els consells comarcals i la comissió interinstitucional en polítiques de joventut, segueix els principis rectors del Pla Nacional de Joventut de Catalunya i té en compte les especificitats i necessitats concretes de cadascuna de les comarques, alhora que recull el desplegament d’espais formatius i d’intercanvi, tant a nivell tècnic com polític. Alguns d’aquests espais es realitzaran de forma periòdica per tal de donar continuïtat i generar sinergies de treball. És en aquest marc que es convoquen les trobades de demarcació en joventut a Girona.
En la seva intervenció, el delegat del Govern ha destacat “el paper que han jugat els consells comarcals en tot aquest procés, assumint el lideratge de les taules comarcals, treballant colze a colze amb les regidories i elevant la veu dels municipis de la seva comarca al nivell de la demarcació territorial”.  Així mateix, Eudald Casadesús també ha volgut posar en relleu que “en l’actual context de restriccions pressupostàries, hi pot haver la temptació de relegar les polítiques de joventut a un rol secundari. I això seria un error. Perquè, ara més que mai, cal ser al costat dels col·lectius que més pateixen la crisi.  I la gent jove és un d’aquests col·lectius. I com que ho és, cal que els donem el màxim suport, impulsant polítiques ambicioses, audaces i transformadores. I això només serà possible si comptem amb la màxima complicitat i implicació per part de tothom, començant pels ens locals”.