Empresa i Treball

MODA

El conseller Puig inaugura la botiga Barcelona Designers Collective a la Roca Village en el marc del 080 Barcelona Fashion

query_builder   30 juny 2014 13:57

event_note Nota de premsa

MODA

El conseller Puig inaugura la botiga Barcelona Designers Collective a la Roca Village en el marc del 080 Barcelona Fashion

El conseller Puig, en la inauguració amb la dissenyadora Georgina Chapman i la dir comercial de Value Retail, Elena Foguet
 
·        El conseller Puig ha presidit l’acte inaugural on també s’han donat a conèixer els noms dels 9 joves talents que exposaran i comercialitzaran les seves creacions en aquest espai de la Roca Village durant els propers mesos.
 
·        El conseller Puig inaugurarà oficialment aquest vespre a les 19 hores, la 14a edició del 080 Barcelona Fashion al Recinte Modernista de Sant Pau. Posteriorment, assistirà a la desfilada inaugural, a càrrec de Mango.
 
En el marc de la jornada inaugural de la 14a edició del 080 Barcelona Fashion, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat aquest matí la botiga de Barcelona Designers Collective a la Roca Village. En l’acte, que ha comptat amb una ambaixadora d’excepció, Georgina Chapman, confundadora i dissenyadora de la coneguda firma britànica Marchesa, s’han donat a conèixer els noms dels 9 joves talents que podran exposar i comercialitzar en aquesta botiga de la Roca Village en els propers mesos.
 
En el marc de la inauguració, el conseller Puig ha destacat que “aquesta botiga és fruit d’una col·laboració que concerta diverses vocacions que simbolitzen Catalunya: el turisme i la moda”. Així mateix, ha assenyalat que “el govern de la Generalitat fa amb el 080 una aposta per la reindustrialització” i ha agraït a la Roca Village la col·laboració amb la Generalitat, perquè “gràcies a gent com vostès és possible que avui Catalunya tingui una bona oferta en moda i turisme”.
 
Es tracta d'una iniciativa impulsada en la passada edició del 080, per la Roca Village i la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), amb la voluntat de donar suport als dissenyadors emergents. Un jurat internacional ha seleccionat d’entre les candidatures presentades, els 9 creadors que seran presents en l’espai inaugurat avui a la Roca Village.
 
De la seva banda, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) promocionarà a l’exterior el projecte Barcelona Designers Collective i als joves talents seleccionats mitjançant el seu pla de promoció internacional. La iniciativa també compta amb la implicació a nivell internacional, del British Fashion Council (Londres-Bicester Village) i de la Camera Nazionale della Moda Italiana (Milán-Fidenza Village).
                                                                                                
L’acte ha comptat també amb la presència del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Miquel Rodríguez, del director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, i de la business director de Value Retail, Elena Foguet, entre d’altres autoritats.
 
Els guanyadors de Barcelona Designers Collective
 
El jurat internacional del Barcelona Designers Collective ha escollit un total de 9 guanyadors en les categories de tèxtil, accessoris i calçat. Els criteris que ha tingut en compte han estat el talent creatiu, l’originalitat, i la vocació empresarial de les col·leccions.
 
 • En categoria tèxtil:
 
      Colmillo de Morsa: Marca fundada per Elisabet Vallcillo (Barberà del Vallès) formada en Disseny de Moda a ESDI i Javier Blanco (Cubelles) amb estudis d’Arquitectura, Matemàtiques, Joieria i Fotografia de moda. D’aquest tàndem va sorgir fa cinc any la marca “Colmillo de Morsa” i ja compten amb 9 col·leccions. Vallcillo assumeix la part de creativa mentre Blanco és el responsable de màrqueting i comunicació. La firma es caracteritza per la cura en els detalls dels seus dissenys, rescata principis artesanals i els uneix a la modernitat.
 
      Ssic and Paul: Firma fundada al 2010 per les dissenyadores Jessica Raya i Paula Boadas. S’autodefineixen com a estil “Made in Barcelona”. Aposten pels teixits de qualitat, la cura dels detalls i dels acabats, i l’experimentació en el patronatge, les superposicions de les peces i dels volums, sens oblidar les línies pures i siluetes de rectes que són l’essència de la marca.
 
      Pablo Erroz: Aquest jove dissenyador, distingit acadèmicament amb honors, va crear la seva firma al 2010 i ja estat present a fires com The Brandery, Valencia Fashion Week, Mercedes Benz Fashion Week, i a nivell internacional, a la Vienna fashion Week. Compagina el treball per a la seva pròpia firma amb la feina com a dissenyador per a importants empreses de moda del sector. En la present edició, a més, debuta en la passarel·la del 080.
 
      Rita Row: Firma creada per les dissenyadores catalanes Imma Sera i Xènia Semis. Les seves creacions tenen la comoditat com a punt de partida, sense renunciar a una certa sofisticació i originalitat. Defensen la producció local i les tècniques artesanals.
 
      Juanma by el Cuco: Juanma Granero (Barcelona, 1978) és el creador i dissenyador de la firma. Les seves creacions estan fortament influenciades pel món de la il·lustració, la primera vocació de Granero. Proposa roba per a una dona refinada i elegant, i pren les formes femenines com a base de les seves creacions.
 
 • En la categoría accessoris:
 
      BET La firma Barcelona Experimentació Tèxtil (BET) neix al 2013 de la mà de les dissenyadores Sara Galofre, Mariona Tell i Mònika Ardila. Formen un equip multidisciplinar que abasta el disseny de moda, disseny gràfic i digital, il·lustració i disseny web entre d’altres. La seva col·lecció de bosses i maletes de pell “Ophelia”, situa la firma en alts estàndars de qualitat i innovació.
 
      Prógono: Firma d’accessoris de viatge i oficina fets íntegrament a Catalunya. Fundada per Diego Hebling i Anna Sanz, la marca replanteja el disseny d’accessoris i vol donar resposta necessitats del consumidor de moda en un món en constant canvi. Dissenyen bosses de mà, motxilles, portadocuments, carteres per a passaport i necessers entre d’altres articles de marroquineria.
 
      Irene Carrera  Dissenyadora d’interiors i de joies. Va obrir el seu propi taller al 1997. Al 2009 va obrir una botiga-taller a Lleida on exposa i comercialitza les seves peces i les d’altres artistes dedicats a la joieria contemporània.
 
 • En categoría calçat:
 
      Mus&Roew: Marca creada pels dissenyadors barcelonins Lambert Cortés i Jordi Peyra. Lambert es va formar en disseny a la Chambre Syndcale de la Couture Parisienne i ha treballat per a John Galliano, Lanvin homme, e Yves Saint Laurent. Peyra és economista i ha treballat a la seu de l’ONU a Nova York, i és propietari d’una empresa d’importació/exportació de tèxtil. La marca es basa en el calçat de dona d’alta qualitat, amb bases bàsiques i disseny modern.
 
El jurat del Barcelona Designers Collective
 
Un grup de professionals vinculats a diferents àmbits del món de la moda conformen el jurat internacional del Barcelona Designers Collective. El jurat el formen:

 • Verónica Blume, model
 • Nuria Basi, Presidenta de BASI, S.A
 • Rosa Tous, Vicepresidenta Corporativa de TOUS
 • Rosa Esteva, creadora i dissenyadora de Cortana
 • Núria Mora, Directora creativa de continguts del 080 BCN Fashion
 • Colin McDowell, editor The Fashion Website
 • Daniella Agnelli, Directora de moda del Magazine Telegraph  UK
 • Kim Hersov, fashion editor
 • Carlos Santana, Director Retail de Value Retail España
 
 
El conseller Puig inaugurarà oficialment aquest vespre a les 19 hores, la 14a edició del 080 Barcelona Fashiona al Recinte Modernista de Sant Pau. Posteriorment, assistirà a la desfilada inaugural, a càrrec de Mango.
 
 
Nota als mitjans de comunicació 080 Barcelona Fashion: Més informació i acreditacions a: www.080barcelonafashion.cat.
 

2  

Fitxers adjunts

El conseller Puig, en la inaugracio, amb la dissenyadora Georgina Chapman i la dir comercial de Value Retail, Elena Foguet

El conseller Puig, en la inaugracio, amb la dissenyadora Georgina Chapman i la dir comercial de Value Retail, Elena Foguet
JPG | 934

El conseller Puig amb els joves talents seleccions per a la pop up Store del Bcn Designers Collective de la Roca Village

El conseller Puig amb els joves talents seleccions per a la pop up Store del Bcn Designers Collective de la Roca Village
JPG | 1455

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia