- El veredicte del jurat es va donar a conèixer durant la Nit Laus
- El projecte forma part del programa Romànic Obert, impulsat pel Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”, i ha permès incrementar d’un 40% els visitants a l’església
El projecte per a la recuperació virtual de les pintures romàniques de Sant Climent de Taüll, conegut amb la denominació Taüll 1123, ha estat guardonat amb un Premi Laus d’Or, en la categoria d’Audiovisuals. El veredicte del jurat es va donar a conèixer durant la Nit Laus.
El projecte Taüll 1123 està impulsat pel Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”. La recuperació forma part del programa Romànic Obert, de recuperació i posada en valor de l’art romànic català.
El projecte complementa les intervencions realitzades a l’església de Sant Climent de Taüll, una de les joies més significatives del romànic català, amb un nou projecte de museïtzació que inclou les darreres tècniques de projecció audiovisual per tal de presentar l’absis de l'església tal com la veien els habitant de la Vall de Boi al segle XII. Per aconseguir-ho, els tècnics del Departament de Cultura han extret de l’absis les pintures instal·lades als anys 60, i han recreat les originals amb la projecció, mitjançant la tècnica del mapping, de les pintures de l’absis amb la seva aparença original.
Des de la seva inauguració al novembre de 2013, la iniciativa Taüll 1123 ha permès incrementar d’un 40 per cent els visitants a l’església. Aquest projecte de museïtzació forma part de la restauració i adequació de l'església romànica que en els darrers anys han portat a terme el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social "la Caixa", amb la col·laboració del Bisbat d’Urgell, el Consorci del Patrimoni de la Vall de Boí, i el MNAC. El projecte global va tenir un cost de 400.000 euros que va aportar íntegrament l’Obra Social "la Caixa".
Premis Laus
Els premis Laus estan organitzats per l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art del FAD (ADG-FAD). Des de l’any 1964, aquesta entitat té l’objectiu de promoure el disseny gràfic i la comunicació visual en la vida cultural i econòmica del país. El FAD (Foment de les Arts i del Disseny, anteriorment Foment de les Arts Decoratives) és la resultant de la unió de sis associacions, una de les quals, l’ADG-FAD dedicada al disseny gràfic i la comunicació visual, és la que convoca aquests premis.
Els premis Laus de disseny gràfic, publicitat i comunicació visual s’atorguen tenint en compte: la qualitat conceptual, la qualitat formal, la funcionalitat , l’excel·lència, l’aportació i la innovació dels projectes escollits.
El premis consisteixen en un Gran Laus i diferents Laus d’Or, de Plata i de Bronze en les categories de: Audiovisuals, Disseny gràfic, Web i mitjans digitals, Creativitat publicitària, Empreses, Entitats i Estudiants.
Més informació a
1