• El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat aquest vespre la catorzena edició del 080 Barcelona Fashion que se celebrarà des d’avui i fins el 4 de juliol al Recinte Modernista de Sant Pau. 

 

  • La desfilada inaugural de Mango obre avui el calendari de desfilades on es presentaran les propostes de dissenyadors i marques per a la temporada primavera-estiu 2015.

 

  • Demà dimarts, 1 de juliol, es presenten les col·leccions de Georgina Vendrell, Guillem Rodríguez, Escorpion, TCN, Justicia Ruano, Menchén Tomás, Sita Murt i la firma Desigual, que tancarà la jornada.

 

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat aquest vespre la catorzena edició del 080 Barcelona Fashion, que se celebrarà des d’avui i fins el 4 de juliol al Recinte Modernista de Sant Pau. L’acte també ha comptat amb l’assistència del secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; del director general de Comerç, Josep Maria Recasens, del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez i de la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens.
 
En el marc de la inauguració, el conseller Puig ha assenyalat que el 080 Barcelona Fashion “és la punta de l’iceberg, que s’ha erigit com el referent més visual d’una indústria que, a partir  d’una tradició manufacturera, ha aconseguit repensar-se i adaptar-se als canvis profunds en la manera de produir, en les tendències i en els canals de distribució”.
 
Puig ha volgut destacar que la clau de l’èxit del 080 Barcelona Fashion “és la seva capacitat de fusió” i d’aconseguir que “ des de més local, ser capaços d’oferir-nos i obrir-nos al món global”. Així mateix, el conseller ha ressaltat el fet que el certamen s’hagi celebrat en les darreres edicions en emplaçaments tan carismàtics com el Born Centre Cultural, en l’edició del gener, o el Recinte Modernista de Sant Pau, en la present edició, “una expressió del nostre patrimoni que acollirà les apostes més actuals”.  El conseller també ha volgut agrair la col·laboració del sector privat, patrocinadors i sponsors, per la seva aposta “ja que gràcies a ells és possible el 080”.
 
De la seva banda, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha assenyalat que “per l’ajuntament és molt important que el 080 triï en cada edició un lloc diferent, perquè això contribueix a la dinamització del comerç de proximitat”.

La firma catalana Mango dóna aquest vespre el tret de sortida al certamen que acollirà les propostes per a la temporada tardor-hivern 2014-2015. En aquesta ocasió, per presentar la col·lecció, la firma catalana ha escollit a la top model internacional, Toni Garrn. Mango proposa per a la propera tardor una barreja d’estils i textures. Peces de tendència militar que se sumen a looks amb peces oversized i pantalons de cintura alta. Així mateix, destaca la combinació de minivestits de línies senzilles, caçadores de cuir amb tatxes metàl·liques, botins estil “ieti” i els clàssics del rock&roll. La col·lecció proposa una gamma de colors dominada pels verds, negres i blancs.
 
611 periodistes i professionals de la comunicació de 284 mitjans acreditats,  més del 36,53%  són d’àmbit internacional
 
De forma prèvia a l’inici del certamen, ja s’han acreditat un total de 611 professionals de la comunicació i periodistes de 284 mitjans diferents. Dels mitjans acreditats, 208 són d’àmbit nacional o estatal (21 agències, 56 revistes, 55 mitjans digitals, 16 ràdios, 12 televisions, 18 diaris i 30 freelance), i 76 són internacionals de països com Regne Unit, Alemanya, Itàlia, França, Mèxic Colòmbia, Brasil, Estats Units, Rússia, Polònia, República Txeca, Xile o Xina entre d’altres.
 
Pel que fa al vessant comercial, un total de 138 compradors —entre representants d’empreses i centrals de compra, distribuïdors i plataformes online— s’han acreditat de forma anticipada.
 
La passarel·la 080 Barcelona Fashion
                                                                                                  
Demà, 1 de juliol, la dissenyadora Georgina Vendrell obrirà al matí la primera jornada de desfilades de la passarel·la catalana, seguida del dissenyador Guillem Rodríguez, debutant al 080. També presentaran demà les seves propostes per a la primavera-estiu 2015 les firmes Escorpion, TCN i Menchén Tomas, i els dissenyadores Justicia Ruano i Sita Murt. La firma Desigual serà l’encarregada de tancar la jornada.
 
Calendari passarel·la 080-Dimarts, 1 de juliol de 2014
 
11:00 / Georgina Vendrell
11:00 / Guillem Rodríguez
12:30 / Escorpion
14:00 / TCN
 
15:30 / Justicia Ruano
17:00 / Menchén Tomàs
18:30 / Sita Murt
20:30 / Desigual
 
Una edició més, el canal oficial del certamen, el 080 TV Channel, emetrà per internet a través del web www.080barcelonafashion.cat, amb una programació contínua que es complementarà  amb la retransmissió en directe de totes les desfilades. TV3 també retransmetrà streamming les desfilades.
 
Activitats paral·leles del 080 Barcelona Fashion
 
A més de les desfilades, la 14a edició del 080 Barcelona Fashion comptarà amb tot un seguit d’activitats paral·leles al voltant del món de la moda.
 
     Taula rodona: The red carpet, the new catwalk? By La Roca Village
(11 h. Dimarts, 1 de juliol, Sala Pau Gil, del Recinte Modernista de Sant Pau)
 
Taula rodona amb la participació dels dissenyadors Lorenzo Caprile i Juanjo Oliva, la model Judith Mascó, l’estilista Cristina Reyes, i el director de Retail de Value Retail España, Carlos Santana.
 
     Seminari Clúster Tèxtil i Evolució del consum del sector tèxtil-moda i  perspectives de futur per a les empreses catalanes.
(17 h. Dimecres, 2 de juliol. Sala Pau Gil, del Recinte Modernista de Sant Pau)
 
     2a edició del TEXMEETING by Texfor, en el 080 Barcelona Fashion
(9h a 19 h. Dijous, 3 de juliol. Auditori Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau).
 
     Sessió: “Línies de recerca i nous materials tèxtils. Aplicacions al món de la moda, la llar i usos tècnics” organitzada pel Museu del Tèxtil de Terrassa
(10 h. Dijous, 3 de juliol. Sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau)
 
     Conferència IED Barcelona: “Responsabilitat social i sostenibilitat”
(16 h. Dijous, 3 de juliol. Auditori Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau)
 
 
 
El 080 Barcelona Fashion oberta al públic i al comerç del barri
 
En aquesta edició, amb l’atractiu afegit de mostrar als ciutadans el conjunt arquitectònic de Recinte Modernista de Sant Pau, el 080 Barcelona Fashion comptarà amb una àrea oberta a compradors i públic en general. Es tracta de l’espai Open Area, que acollirà el Village amb els estands de patrocinadors i sponsors, diferents activitats i exposicions, i el plató del 080 TV Channel. També acollirà l’espai comercial amb més d’una quarantena de botigues efímeres (Pop-Up Stores) de moda, calçat i complements. Aquest espai també acollirà les “Vitrines el 080” vitrines del 080”, on un nou escoles de disseny i moda de Catalunya presentaran una selecció de les tesines d’aquest any acadèmic. Els visitants podran acreditar-se al web: www.080barcelonafashion.cat.
 
Així mateix, el 080BF en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, distribuirà un total de 2.000 bosses entre els comerços i establiments dels voltants del Recinte Modernista de l’Hospital Sant Pau. Les bosses –amb que els comerços obsequiaran als seus clients- promocionarà el 080 BF i el comerç de proximitat sota el lema “Comprar al barri està de de moda”.
 
Per més informació i imatges: www.080barcelonafashion.com/

3  

Fitxers adjunts

El conseller Puig amb els dissenyadors

El conseller Puig amb els dissenyadors
JPG | 1424

El conseller Puig durant la inauguracio

El conseller Puig durant la inauguracio
JPG | 1299

EL conseller Puig amb els patrocinadors

EL conseller Puig amb els patrocinadors
JPG | 815