La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a la Sectorial d'Educació.
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha denunciat que el govern espanyol preveu que els fons socials europeus que han de finançar part de la Lomce s'enviaran a les comunitats autònomes a través de préstecs i, per tant, això provocaria un increment de dèficit a Catalunya. "Estem davant d’una nova improvisació; som a 30 de juny, el curs comença al setembre i estem davant d’una actuació que novament s’ha fet d’esquena a les comunitats, obviant les exigències que sobre el dèficit fa la llei estatal d'estabilitat pressupostària i amb els control que hisenda fa al respecte" ha dit la consellera Rigau, que ha afegit que "nosaltres veníem a buscar recursos, no veníem a buscar crèdits".

La Lomce es preveu finançar fins al 2018 amb 619 milions d'euros a càrrec dels fons socials europeus i 350 provinents de l'Estat. A partir d'aquest any i fins al 2020 pagarà íntegrament cada comunitat autònoma, amb un total de 1.200 milions d'euros. Els diners provinents dels fons europeus, encara pendents d'aprovació, es lliuraran a crèdit i un cop se certifica la despesa quedaria anul.lat el crèdit, però fins llavors computen per l'objectiu de dèficit. Per aquest motiu, Rigau ha advertit que aquesta proposta no es pot prendre de manera unilateral: "és, una vegada més, aquesta voluntat i estil tant centralista que menysté el funcionament i el dia a dia de les comunitats. És un tema de fons i de forma".
 
La consellera ha explicat que es tracta, doncs, d'un finançament "que pot crear greus problemes". I ha conclòs que "com pot comprendre, no hem donat el nostre acord a aquest proposta".