moment de l'acte
moment de l'acte
 
 
El Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Mª Pelegrí, ha assumit durant la reunió de la  junta general ordinària a la seu d’aquest organisme a Palafrugell, la presidència de l’ICSuro, “després d’una manca de governança de més de 4 anys i en un moment clau en que cal reinventar-se i adaptar-se a la conjuntura actual, replantejant els seus eixos estratègics i l’òrgan de govern”.
 
L’ICSuro es va crear l’any 1991 per Decret de la Generalitat de Catalunya amb uns eixos concrets: Normalització i Qualitat, R+D+i, Formació a prescriptors i Promoció del sector surer català. En aquest sentit, Manel Pretel, director d’aquest consorci, i atenent la demanda del Conseller Pelegrí, ha presentat un replantejament dels eixos estratègics per encetar una nova etapa de col·laboració entre el sector públic, privat i tecnològic: en clau de CLÚSTER.
 
El pla estratègic 2014-2020 d’aquesta institució, en concordança amb l’horitzó 2020 de la UE, destaca quatre eixos d’actuació: 1) Credibilitzar la qualitat del suro català, 2) Desenvolupar noves aplicacions del suro, 3) Revaloritzar els territoris surers i 4) Acreditar les credencials ambientals del suro.
 
Aquest pla, necessita de la incorporació de nous membres per a la seva execució, com ara el Clúster INNOVI (el passat 28 de maig d’enguany l’ICSuro va passar a formar part de la junta directiva d’aquest clúster), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Inèdit- Innovació, LEITAT i les empreses Corcho del Pais i Quality Suber, els quals ja han expressat el seu interés en formar part d’aquest consorci, així com la continuïtat d’alguns ja existents, com són AECORK, RETECORK, Consorci Forestal de Catalunya i el Departament d’Agricultura.
 
Així mateix, durant la reunió s’ha informat de la viabilitat financera d’aquest organisme, que s’ha recuperat durant els darrers anys i ha permès que el laboratori Cork Center generés per primera vegada a la seva història beneficis que han seguit augmentant fins a permetre al 2014 autofinançar el 100% del pressupost de l’ICSuro d’uns 500.000 euros i alhora portar a terme un pla d’inversions per millorar l’equipament del propi laboratori. La garantia de la pervivència d’aquest organisme ha permès replantejar el seu projecte de futur.
 
 

1  

Fitxers adjunts

foto

foto
JPG | 2005