• Els incendis, que possiblement han estat causats per llamps, afecten els termes municipals de Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Miravet i Tivenys
  • L’incendi de Tivissa està localitzat en una zona de molt difícil accés
 
 
Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, aquesta tarda, de diversos incendis a les Terres de l’Ebre, possiblement causats per llamps.
 
A les 16.18 hores els Bombers rebien l’avís d’un incendi en una zona de vegetació, de difícil accés, a Riba-roja d’Ebre, entre Maials i Flix. Fins al lloc s’hi han desplaçat dos camions d’aigua, tres vehicles lleugers de comandament i suport i un helicòpter bombarder. L’incendi que ja està extingit, hauria cremat uns 100 m2.
 
A Miravet (tot i que inicialment s’havia situat al terme de Benifallet), a les 17.55 hores, els Bombers eren alertats d’un altre incendi a prop de la carretera C-12 a l’alçada del punt quilomètric 46, a l’altra banda del riu per la zona de muntanya. S’han activat  fins a 13 dotacions terrestres. Segons les darreres informacions dels efectius que estan desplaçats a la zona, ja no hi hauria flama.
 
A Tivissa, ha sortit un tercer incendi a la Serra de Montagut, en una zona de molt difícil accés. Els Bombers, que han rebut l’avís a les 18.22 hores, han activat 19 dotacions terrestres. Aquest incendi afecta un barranc i avança en ascendent cap el Tossal de Montagut. En tractar-se d’un lloc de molt difícil accés els efectius terrestres els estan helitransportant fins a la zona.
 
A les 20.03 hores s’ha alertat d’una altra columna de fum a la Serra de Cardó, a Tivenys. S’han activat 4 dotacions terrestres.
 
Fins a la zona s’han desplaçat un total de 16 mitjans aeris que treballen conjuntament en les tasques d’extinció d’aquests incendis.
 
També s’han rebut altres avisos de columnes de fum a les zones de Benifallet, Ulldecona i els efectius dels Bombers ja hi estan treballant.
 
Fins al lloc també s’hi ha desplaçat efectius del cos d’Agents Rurals, del cos dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu.
 
Cerdanyola del Vallès, 1 de juliol de 2014  
20.30 hores