Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Laboratori Agroalimentari de Cabrils celebra 15 anys d'acreditació d'ISO

Pelegrí afirma que aquest instrument és estratègic en un moment en què l'exportació és un puntal de la nostra economia i del nostre sector

query_builder   2 juliol 2014 13:11

event_note Nota de premsa

El Laboratori Agroalimentari de Cabrils celebra 15 anys d'acreditació d'ISO

Pelegrí afirma que aquest instrument és estratègic en un moment en què l'exportació és un puntal de la nostra economia i del nostre sector

Moment de la celebració
Moment de la celebració
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha presidit la celebració dels 15 anys d’acreditació del Laboratori Agroalimentari del Departament a Cabrils (LAC).
 
Per Pelegrí “aquests instruments són necessaris i estratègics en un moment en què l’exportació és un puntal de la nostra economia i del nostre sector, ja que la seguretat i la qualitat alimentària és una important barrera comercial com ho demostra el recent veto rus al porcí”. Per aquest motiu, “necessitem dades fiables, completes i competents per consolidar-nos en els mercats i obrir-ne de nous”. Durant el 2013 les empreses agroalimentàries catalanes van exportar per un valor de 8.038 M€, un 2,79% (218 M€) més que l’any anterior, mentre que les importacions es reduïen un 3,75%.
 
El conseller també ha dit que el futur del LAC exigeix augmentar el seu abast d’acreditació per tal de donar resposta als requeriments del control oficial i a les necessitats dels nostres clients. També ha de ser un referent tècnic en el sector agroalimentari, ha de disposar d’una cartera de serveis analítics, de formació, d’assessorament i de foment de la qualitat, i prestar una atenció especial a les necessitats del sector agroalimentari català. Finalment, Pelegrí ha dit que el LAC ha de fomentar les relacions científiques amb les universitats i els centres de recerca per poder avançar tècnicament.
 
El Laboratori Agroalimentari va ser traspassat a la Generalitat de Catalunya l’any 1985. El seu objectiu és ser el laboratori oficial i base tècnica de l’Administració catalana pel que fa a les seves necessitats analítiques específiques destinades al control i seguiment de la qualitat i la seguretat agroalimentària. Fa 15 anys que va assolir l’acreditació en EM 45001:1989,  que més tard va ser reemplaçada per la ISO/IEC 17025:1995, i va ser el primer laboratori oficial de l’àmbit agrari acreditat amb aquesta ISO.
 
D’aquest laboratori, en depèn el Laboratori d’Olis de Reus i Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya (el primer realitza determinacions fisicoquímiques i, el segon,  sensorials) i el Registre de laboratoris agroalimentaris de Catalunya, que aplica als laboratoris agroalimentaris públics i privats (compta amb més de 400 inscrits).
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Moment de la celebració

Moment de la celebració 2308

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia